Unity Build Sorunu
-
Unity de bir çalışmam var android apk cıktısı almak istiyorum . build ederken benden android sdk klasörümde roid-sdk-windows isimli dosyanın konumunu istiyor sdk yı kurdugum dizine gidiyorum böyle bir klasör yok . jdk , android sdk hepsi sorunsuz kuruldu ama bu roid-sdk-windows klasörü yok neden yok yada varsa neden bulamıyor . ya gercekten yaklasık 3-4 saattir ugrasıyorum bi sonuca varamadım. sorunu cozmeme yardımcı olabılecek varmı veya unity de sorunsuz build edebilen varsa dosyamı yollasam apk build edebilir mi ?
-
androdi sdk in kurulumu yok hocam, bir zip şeklinde indirmişsindir ve onu açmışsındır. o klasörü bulmaya çalış, bendekinde içeriği şöyle
http://i.hizliresim.com/NVNj7g.png
bu klasörü bulduktan sonra unity de gösterebilirsin sdk klasörünü.. değiştirmek için burayı takip et
Unity > Preferences from the menu and then clicking on External Tools in the preferences window.
-
Sadece android sdkyımı indirdin yoksa adt bundle'ımı indirdin ? (adt bundle içerisinde eclipse'de var)
Eğer sadece sdk ise unityde Edit - Preferences - Android Sdk Location yerine tıklayıp indirdiğin sdk klasörünü (adt bundle indirdiysen yine klasör içinden sdk klasörünü) seçmen lazım.
Sonrasında build edebilirsin.
Not : Sdknın tam emin değilim ama 21-22-23 sürümünde bir sorun var unityde build ederken hata veriyor. Bu konuyu bi araştır olmadı eski sürüm sdkyı indir mesela v20 gibi.
-