Unity De Animasyon İçin 3D Modeller

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Sayın müridler ,

Bitirme projesi olarak okul öncesi çocukları hedef alan bir oyun yapıyoruz. Amacımız computer vision projesi yapmaktı çocuğun iskeletini ve elini algılayıp oyunu onunla oynatacaz fakat bişeyi unuttuk. Oyun programlamadan anlamıyoruz. Prototip için sfml kullanarak iki boyutlu bişey yaptık. Fakat bizi tatmin etmedi. Unity kullanmaya karar verdik fakat ücretsiz 3d model bulamadık. İlk etapta ağaç kuzu inek gibi animasyonu yapılabilecek modellere ihtiyacımız var. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevineceğiz. Ücretsiz, oyuna gidecek tarzda modeller bulabileceğimiz yerler var mı? Ağaç diye aradığımda çocuk oyununa hiç gitmeyecek gayet ciddi modeller geliyor.

Direk model olarak bulduğumuz şeyler animasyon için uygun olmayacak muhtemelen onları nasıl anime edebiliriz. Unity içerisinde gördüğüm humanoid karakterler için var sanırım sadece. Blender Max gibi programlarla animasyonu yapıp unityde oynatmak çok mu zor olur ?

Son olarak, konuyla ilgili tutorial aradım ama bulamadım.  Hep humanoid var. Bilen gören duyan ingilizce Türkçe fark etmez link verirse çok teşekkür ederiz.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

hocam 3d programları ile modellediğin şeyleri iskelet yapısına büründürerek oynatması kolay oluyor. rigle iskelet yapısına bürüdüğün modelide unitly de kullanabiliyorsun ama tam olarak bilmiyorum.

bunun dışında tam olarak hangi modellere ihtiyacın varsa asker masa vs onları yazarsan arşivimden bakıp 3d dosyalarını yollarım.

Dediğim modelle iskelet giydirme olayıda rig olarak geçiyor 

Cinema4d kullandığım için tutorial paylaşıyorum

http://www.youtube.com/watch?v=yD4WhO4cdVQ

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    uLtRaLoVeR bunu yazdı

Sayın müridler ,

Bitirme projesi olarak okul öncesi çocukları hedef alan bir oyun yapıyoruz. Amacımız computer vision projesi yapmaktı çocuğun iskeletini ve elini algılayıp oyunu onunla oynatacaz fakat bişeyi unuttuk. Oyun programlamadan anlamıyoruz. Prototip için sfml kullanarak iki boyutlu bişey yaptık. Fakat bizi tatmin etmedi. Unity kullanmaya karar verdik fakat ücretsiz 3d model bulamadık. İlk etapta ağaç kuzu inek gibi animasyonu yapılabilecek modellere ihtiyacımız var. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevineceğiz. Ücretsiz, oyuna gidecek tarzda modeller bulabileceğimiz yerler var mı? Ağaç diye aradığımda çocuk oyununa hiç gitmeyecek gayet ciddi modeller geliyor.

Direk model olarak bulduğumuz şeyler animasyon için uygun olmayacak muhtemelen onları nasıl anime edebiliriz. Unity içerisinde gördüğüm humanoid karakterler için var sanırım sadece. Blender Max gibi programlarla animasyonu yapıp unityde oynatmak çok mu zor olur ?

Son olarak, konuyla ilgili tutorial aradım ama bulamadım.  Hep humanoid var. Bilen gören duyan ingilizce Türkçe fark etmez link verirse çok teşekkür ederiz.

aramaların başına lowpoly eklersen işine yarar şeyler bulabilirsin haci

modeller için burya bakı ver :D

http://archive3d.net/?category=225

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

Kolay gelsin :) up olsun

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 1128 Toplam Mesaj: 5