Üniversite De 1.8 Kuralıını Tam Olarak Bilenler
-
arkdaşlar bu ünide 2 .sınıftayım sanırım 1.8 e takılıcam şimdi yıl sonuna 1.8 i yakalayamazsam tam oalrak ne oluyor dönem mi uzuyor yıl mı uzuyor.
altan bana 1. sınıftanmı ders vericekler 2 . sınıtanmı ders verilir. o yıl hesap yaparken bu sefer nasıl hesap yapılacak
diyelim ben 1.7 ile kaldım ve bana altan ders vericekler 1.7 yi 1.8 yapmak için tüm dönem boyunca 2 ders alsam olur mesela bu mümkünmü 1.8 i yakalayamadığımda bnei bekleeyen şeyler tam oalrak nedir sırası ile
-
Kaç tane soru var orda öyle :)
1.8 yapamazsan üstten ders alamazsın. Alttan kaldıklarını alırsın sadece zorunlu olarak..
-
tamam diyelim bir dönem uzadı ve o dönem geçtim diyelim diğer yarı yıl 3 sınıfın 2. döneminden direk ders almaya başlayabilecekmiyim?
-
Arkadaşım 1.8 gözetim sınırıdır altında kalırsan gözetime girersin.Gözetimde kalırsan belli kredi alırsın mesela ben itüde okuyorum gözetimde sadece 15 kredi alabiliosun uzatmak fln die şart yok yani.
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------tamam diyelim bir dönem uzadı ve o dönem geçtim diyelim diğer yarı yıl 3 sınıfın 2. döneminden direk ders almaya başlayabilecekmiyim?
-----------------------------Aynen öyle. Üçün birini almadan üçün ikisini alacaksın direkt :)
Türkçe'nin esnekliği sayesinde bi bakıma iyi bir olay :)
-
ustam 1.8 in altında kaldığın sürece yeni ders alamazsın.yani arkadaşların 3. sınıf 1. dönemi okurlarken sen o dersleri alamazsın. ya kaldığın dersleri tekrar alıcaksın yada düşük olan dersleri tekrar alıp yükselticeksin. 1.8 üstüne çıktığın andan itibaren tekrar arkadaşlarınla aynı kredi yükünde yeni ders alabilirsin. tabi her okulda sistem aynı değil ama muhtemelen böyledir.
-
bizde daha farklı eğer ganonon 1 altındaysa 18 kredi ders alabilirsin, 1 ile 2 arasındaysa 27 kredi, 2 nin üzerindeysen 36 kredi ders alabilirsin. tek şart kaldığın dersleri almak zorunda olman.
-
Barisates bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşım 1.8 gözetim sınırıdır altında kalırsan gözetime girersin.Gözetimde kalırsan belli kredi alırsın mesela ben itüde okuyorum gözetimde sadece 15 kredi alabiliosun uzatmak fln die şart yok yani.
-----------------------------AHAHAHA tecrübe konuşuyo asdasd gözetimde bu arkadaş ifşa ediyorum :D
-
Bizde 2.0 ganonun üstünde 28 yük kredilik ders alabilirsin...
1-2 arasında %75 ini alabilirsin
1 altında ies %50 sini alabilirsin...
yani üniversiteye göre değişiyor, yürürlükteki kanunu incele üniversitenin ana sayfasından...
-
patates bu her ünide değişir abi git kendi üni öğrenci işlerine veya bilen arkadaşlarına sor..bizim okuldada 1.8 kalktı geçen sene..öle bişey kalmadı aq..
-
CaPTiXX bunu yazdı:
-----------------------------patates bu her ünide değişir abi git kendi üni öğrenci işlerine veya bilen arkadaşlarına sor..bizim okuldada 1.8 kalktı geçen sene..öle bişey kalmadı aq..
-----------------------------
öğrenci işlerine git diyorsun ya zaten gitmediğim için okulun yolunu bilmememden kaynaklanıyor durum. öylleki 3 5 hocayı sadece vize ve finalde ilk defa gördüm gerçi işte not ortalamam 1.3 bı dönem ve diğer dönemde toplam ta 36 kredi alıcam hepsinden cc bile geçsem okul uzamıyoda ben pimpirik yapıyorum işt