Üniversite Hazırlığında İkinci Yıl ?
-
Başlık biraz ilginç oldu ama neyse anlatayım sorumu;
ben bu yıl sınava girdim ilk yıldı tmdew 420 puan 42bininciyim.Tercih yapılacak yerler var aslında aşırı kötü değil puanım çok iyi olmasada.Ama bende bi hukuk sevdasıdır gitti..
2. yıl deniyim diyorum alt yapı var az çok çalışırsak ağlatırız anasını ama çalışabilir miyiz orda sıkıntı..Şimdi kişisine göre değişir eyw'da bu işin bi ortalaması yokmu yani genel nasıldır ?
Benim durumumda olup 2. yıla kalanlar motive olup köpek gibi çalışabilir o stresi kaldırabilir mi yoksa dağılabilirler mi yani bi yıl boşa gitmesin.Saçmada olabilir soru kafam karışık ondan böyle bi konu açtım.
2. yıl girenlerle özellikle konuşmam iyi olur iyi akşamlar şimdiden sağolun
-
Kolay gelsin hoca...
-
çalışırsan daha iyi puan alırsın
amacına sıkı bağlıysan çalışırsın
benim gibi yatarsan aynı puanı alır aşağı oturursun
-
Arkadaşlarınla bi çalışma grubu oluşturur ve hırslı davranırsanız yaparsınız.
-
İlk yılda kazandım ama keşke 2. seneye kalıp çalışıp daha iyi bir üniversiteye gitseymişim dedim. Ailesinin baskısıyla 2. seneye kalıp hazırlanan arkadaşım vardı ilk sene kazanabileceği yeri kazandı. Kendi isteğiyle 2. seneye kalan arkadaşlarım vardı aynı senin gibi 3 kişiydiler ve 3ü de hukuka gitmek istiyodu 2. senede 3üde hukuka yerleşti. Sana kalmış ama ben pişman oldum keşke 2.seneye kalsaymışım diye çünkü ünideki arkadaşlarımdan 2. hatta 3. senede girenler vardı. Eğer yapabileceğine inanıyosan günde 2-3 saat çalışırım diyosan şimdiden çalışmaya başla ve seneye bırak. Olmazsa sadece 1 yıl kaybedersin. Ama olmaması için neden yok.
-
valla 2. yılda okul olmadığı için işler çok rahatlıyor.
ben 4 gün dersaneye giderdim hafta içi 12.30da biterdi. günün gerisi sana kalmış.
hem çalışmak için hemde eğlenmek için zaman daha fazla.
-
o anki ruh halimi bi türlü kestiremiyorum hocalar bende dersin stresine girip çalışamama sorunu falan oluyor.. tekrar denicez inş sağolun tekrar yorumları bekliyorum.
-
tantum bunu yazdı:
-----------------------------
o anki ruh halimi bi türlü kestiremiyorum hocalar bende dersin stresine girip çalışamama sorunu falan oluyor.. tekrar denicez inş sağolun tekrar yorumları bekliyorum.
-----------------------------hacı bu işte en önemli şey nasıl çalışacağını çözmektir.
en kısa sürede her konuyu %95 oranında nasıl indiririm onu bulmaktır.
eğer ösym'nin soru mantığını anlarsan eşek gibi çalışmana gerek kalmaz.
-
kendine sağlam bi söz verip geleceğim için hukuk okumak istiyorum diyeceksin öncelikle :-)
savcı veya hakim olursan eğer hayatında oluşabilecek güzellikleri tahmin edebiliyorsundur umarım :-)
-
valla ikinci yılda gir derim. ama ikincide de istediğin olmazsa (tabii mesela bi hastalıkla falan çok kötü bi sonuç değilde) yani genel denemelerle falan ortalaman yine istediğin yere yetmiyosa 3. yıl girme ikinci yıl yerleş. ama ilk yıl istediğin olmadıysa ikinci yıl gir derim. bir çok tanıdığım var bu şekilde ikinci yıl öttüren. başta abim ilk yıl adam gibi bi yere giremiyodu ikinci yıl hukuğa gitti. yine bi tanıdık ilk yıl 18 tercihten hiçbirine yerleşemedi ikinci yıl aynı tercihlerde birincisine yerleşti vs.
Gerçekten istiyosan yine gir derim :W
-
Kararı verdinm 2. yıl girip hukuk okucam fikir verfen hrkez sağolsun :)