folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Üniversite Kaydına Gideceklere Tavsiyeler

Üniversite Kaydına Gideceklere Tavsiyeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar, aramızda bu sene sınavı kazanıp kaydını yapacak arkadaşlar var onlara tavsiyede bulunmak istedim. Umarım faydalı olur. Sizin de tavsiyeniz olursa bu başlıkta yazalım.

* Sonuçlar açıklandıktan sonra üniversitelerin web sitelerinden ön kayıt yaptırın.

* Üniversitenizin web sitesinde yazan gerekli evrakları ayarlayın.

* Lise diplomasının okulda fotokopisini çektirip üzerine aslı gibidir ibaresini yazdırın. Daha sonra ehliyet vs işinizde lazım olabilir. Noterden almak isterseniz de okulun 2 3 katı para vermek zorunda kalırsınız.

* Gitmeden varsa tanıdığınız yoksa tanışacağınız kişilerden bilgi alın. Hangi yurtlar iyidir, toplu taşıma, geçici kalacak yer gibi.

* Eğer gittiğiniz şehirde yurtta kalacaksanız ve karar veremediyseniz bi kaç gün cemaat yurtlarında herşey bedava kalabilirsiniz. Daha sonra 1 yıl boyunca imzaladığınız senet yüzünden değiştirme ihtimaliniz kalmayabilir iyice bi bakın derim.

* Üniversite kaydına şehir dışına gidecekseniz ve kendi aracınızla gitmeyecekseniz mutlaka gidiş dönüş biletinizi alın. Yoksa benim gibi gidişinizin 3 katı para vererek, 2 katı sürede dönmek zorunda kalabilirsiniz.

* Eğer fazla sorumluluk sahibi biri değilseniz ve önceden tanıdığınız bir kaç arkadaşınızla aynı şehirde okumayacaksanız eve çıkmayın. Yurt iyidir hem şehre alışana kadar belli işleriniz başkaları tarafından görülür hem de geniş bir arkadaş çevresi oluşturacağınız ortam olur.

* Üniversite kaydına ilk günlerde gitmeniz sizin için iyi olabilir. Kamu kurumu olduğu için memurlar da ona göre çalışıyor.

Dipnot : Olur da şehri beğenmezseniz umutsuzluğa kapılmayın burda üniversite okunmaz felan vs.. Arkadaş çevreniz oluşmaya başladıktan sonra memlekete gitmek istemeyeceksiniz bile :) Tabi ilk 3 ay her fırsatı değerlendirip memlekete gitmeniz de olası. :)

En dipnot : Cemaat yurtlarının güzelliklerine aldanmayın :)

Hepinize Başarılar !

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

kayda giderken evraklarınızı unutmayın

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek
    SUPERBICO bunu yazdı

Selam arkadaşlar, aramızda bu sene sınavı kazanıp kaydını yapacak arkadaşlar var onlara tavsiyede bulunmak istedim. Umarım faydalı olur. Sizin de tavsiyeniz olursa bu başlıkta yazalım.

* Sonuçlar açıklandıktan sonra üniversitelerin web sitelerinden ön kayıt yaptırın.

* Üniversitenizin web sitesinde yazan gerekli evrakları ayarlayın.

* Lise diplomasının okulda fotokopisini çektirip üzerine aslı gibidir ibaresini yazdırın. Daha sonra ehliyet vs işinizde lazım olabilir. Noterden almak isterseniz de okulun 2 3 katı para vermek zorunda kalırsınız.

* Gitmeden varsa tanıdığınız yoksa tanışacağınız kişilerden bilgi alın. Hangi yurtlar iyidir, toplu taşıma, geçici kalacak yer gibi.

* Eğer gittiğiniz şehirde yurtta kalacaksanız ve karar veremediyseniz bi kaç gün cemaat yurtlarında herşey bedava kalabilirsiniz. Daha sonra 1 yıl boyunca imzaladığınız senet yüzünden değiştirme ihtimaliniz kalmayabilir iyice bi bakın derim.

* Üniversite kaydına şehir dışına gidecekseniz ve kendi aracınızla gitmeyecekseniz mutlaka gidiş dönüş biletinizi alın. Yoksa benim gibi gidişinizin 3 katı para vererek, 2 katı sürede dönmek zorunda kalabilirsiniz.

* Eğer fazla sorumluluk sahibi biri değilseniz ve önceden tanıdığınız bir kaç arkadaşınızla aynı şehirde okumayacaksanız eve çıkmayın. Yurt iyidir hem şehre alışana kadar belli işleriniz başkaları tarafından görülür hem de geniş bir arkadaş çevresi oluşturacağınız ortam olur.

* Üniversite kaydına ilk günlerde gitmeniz sizin için iyi olabilir. Kamu kurumu olduğu için memurlar da ona göre çalışıyor.

Dipnot : Olur da şehri beğenmezseniz umutsuzluğa kapılmayın burda üniversite okunmaz felan vs.. Arkadaş çevreniz oluşmaya başladıktan sonra memlekete gitmek istemeyeceksiniz bile :) Tabi ilk 3 ay her fırsatı değerlendirip memlekete gitmeniz de olası. :)

En dipnot : Cemaat yurtlarının güzelliklerine aldanmayın :)

Hepinize Başarılar !

ön kayıt bütün okullarda olmuyor,

lise diplomasını daha sonradan lazım olduğunda okulun öğrenci işlerinden de alabiliyorsun fotokopisini para vermeden

ilk günden gidip kaydı yaptırın ve ardından kalacagınız yeri ayarlamaya bakın yurtta kalacaksanız özellikle yer kalmıyor fln sıkıntıya düşüyor insan

imza
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Burs ve yurt için kyk'ya başvuru yapılıyormuş sanırım bunları ne zaman yapacaz sitede başladı yazıyordu en son ama tercihler belli olmadan nasıl başvuru yapayım ben :/

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

Burs ve yurt için kyk'ya başvuru yapılıyormuş sanırım bunları ne zaman yapacaz sitede başladı yazıyordu en son ama tercihler belli olmadan nasıl başvuru yapayım ben :/

Sonuçlar açıklandığında sonuç belgesinin altında kyk başvuru linki çıkacak hocam o zaman yaparsın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

Cemaat yurduna bulaşmayın bi kaç gün bile olsa sülük gibi yapışırlar sonra. Kadınınıza kadar karışırlar küfür de etseniz robot gibi halen kazandırmaya çalışırlar sizi. Evet az para harcarsınız ama ya sonrası??? Bunlarıda düşünmek gerek.

Bunu cidden yzıyorum. Üniversiteye gittim politik bi insann olucam eylemlere katılıcam moduna girmeyin. Bunu yapıcaksanızda hemen yapmayın bi tanıyın grupları nedir necidirler. Aralarında kimler var düşünün ya aranan tipler varsa sizde güme gidersiniz. Olmaz demyin düşünün toplandınız bir evde mangal yapıcaksınız aranızda da yasadışı herhangi birşeyden aranan 3 kişi var hücre etmişler grubu saklanıyorlar. O gün bi basılır orası hepinizi alırlar sonra. Belki serbest kalırsınız suçsuz olduğunuz için ama ne zaman kalırsınız orası meçhul. O yüzden dikkatli olun bok işlere bulaşmayın.

Hızlı arkadaş olup pat diye samimi olduğunuz adamla eve çıkmayın. Dışarıda anlaştığınız adam cidden can ciğersiniz diyelim yine çıkmayın bir kaç bile az gelebiliyor. Adam düşünün fatura yatırmayacak kadar sorumsuzdur belki. yada çöpü bile çıkartamıyordur. Yada sıçıp tuvaleti sfon çekmiyordur. Ne bilicen. Ev değiştirmek eşya taşımak mal paylaşmak kolay işler değil.

En iyisi benim yaptığım gibi kızlarla eve çıkın. Çok rahatım yemeğim yapılıyor ev temizleniyor. Bende her türlü resmi işlerle ilgileniyorum ev sahibi olsun ne olursa olsun ben ilgileniyorum. Kızlardan birisi sevgilim diğerleri en yakın arkadaşım zaten erkek yakın arkadaşım hiç olmamıştı hayatımda.  Çok rahatım.

Amk erkek arkadaşlarımın lan her lafında karı kız meme göt am maç iddia itüpyalar bıktım amk. kadınlara bayılıyorum kadınlar benim herşeyim beni iyi hissettiriyorlar.  kültürlüler entellektüeller herşeyleri iyi. burdan selam yolluyoum onlara

ExpirE tarafından 14/Tem/13 21:04 tarihinde düzenlenmiştir

"bea"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

Expire o nasıl bir öğrenci evidir la :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

diploma olmadan kayıt yaptırmak mümkün mü, geçicir kayıt felan okuldan belge alıp?

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

çizik

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Yanınızda diplomanız, kazandı belgeniz, yeni çekilmiş kurallara uygun vesikalık resim (tavsiyem en az 24 tane hatta 36 tane olsun. Abuk subuk birçok yere vereceksiniz),küçük bir kalem kağıt yada ajanda(yazmanız gereken şeyler olacak) ve okulun istediği diğer evraklar olsun.
    Kayıt işlemlerini tek başınıza yapın. üniye ilk gidişte aileniz yanınızda olmak istiyorsa olsun ama kayıtta olmasın. Beklesinler cafe de otelde siz işinizi tek başınıza halledin. Zor değil zaten. Bu şekilde okulu daha çok incelemiş olursunuz ve kayıtlarda birçok insanla tanışırsınız. Kayıt süresi kısadır ilk günden kaydınızı yapıtırın. kayıt yaptırırken 3-4 tane öğrenci belgesi alın. Bu belgelerle hem okulunuzun olduğu ilde hemde ailenizin yaşadığı ilde varsa belediyeden öğrenci otobüs kartı, vapur kartı vb. alın. Tabi içlerine parada yükletin. Genelde istemeyene vermediklerinden okulunuzdan size özel e-posta adresinide kayıt esnasında isteyin yada nasıl alabileceğinizi sorun. Adobe den microsoft'a kadar birçok firmanın baba yazılımları öğrenciye bedavadır ama edu yada edu.tr gibi uzantısı olan e-posta isterler. Ayrıca eduroam kullanıcı adı ve şifrenizi alın. Tabi varmı diye önce sorun. Genelde myo larda yada kampüs dışı eğitim fakültelerinde olmayabiliyor. Siyasi yapılardan, cemaatten, partilerden uzak durun. En az 2 sene bu şekilde yaşayınki neyin ne olduğunu doğru dürüst yaşayın. Unutmayın siz okulda karşıt görüşlülerle laf dalaşı yaptığınız yada kavga ettiğiniz için siyasiler huylarından vazgeçmez. Siyaset yapacaksanız ilk yolu güçlü olmaktır ve bu sabırdan geçer.Telefonunuzda gps varsa önemli yerleri orada bulunduğunuzda işaretleyin yada kaydedin. Otogar,rektörlük,okul,otel,yurt vb.yerler haritada kayıtlı olsun. ilk birkaç hafta çok işinizi görür. Okulla yurt arası araçla gidilip geliniyorsa detaylarını araştırın. Bank of the peder yada diğer adıyla bababank size hangi banka ile para yollayacaksa o bankanın okulunuza yakın şubesinden hesap açtırın. Yanlız öğrenci olduğunuzu belirtin ve sizden ücret, kesinti vb.yapılmamasını sağlayın. Aileler evlatlarını uzakta bırakmayı istemezler. Tek başına zorluk yaşamanızdan çekinirler. Onları üzmemek için ilk izlenim önemlidir. Mutlaka güçlü durunki anneniz az üzülsün.
Toplam Hit: 1454 Toplam Mesaj: 10