Üniversite Kazan Polis Memurunun Tayin Durumu ?
-
arkadaşlar ben şimdi lise son sınıftayım. bu sene polis meslek yüksek okuluna girip 2 yıl okuyup polis olduktan sonra üniversite okumayı düşünüyorum. polis olduktan sonra üniversite kazanırsam tayinim hemen çıkarmı ? yoksa belli bir süre sonra geçtikten mi tayin isteyebiliyorum ve bu süre ne kadar?
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/474833.asp
böyle bir haber gördüm ama illa dava açmak mı gerekiyor ?
üniversitede okuyan polislere üniversitede görevli polis memuru falan yapıyorlarmış istihbarat mı neyse artık internette araştırırken onuda gördüm o tam olarak nasıl bişey ? bağlı olduğun şube amirine mi kalmış bişey mi?
polis olduktan sonra 5 yıl içinde istifa edersem tazminat ödüyorum galiba doğru biliyorum bu süreyi, 5 yıl dan sonra istifa etsem sorun yok doğrumu biliyorum ?
polis meslek okulundayken bırakırsam ne olur yine tazminat öder miyim?
son olarak polis meslek yüksek okuluna başlamayı düşünen birisine başka konularda ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz ?
-
bende pmyo sınavına girecem bu sene!!
Gecen sene yedekteydim sıra gelmedi bana bu sene olacak insallah!!
Fikirlerinizi alalım
-
1. si PMYO dan sonra Anadolu üniversitesinde açık öğretim programlarından izin verilenlere 3. sınıftan devam ediyorsun.Yani tekrar üniv. sınavına giripte bi yerde okumak gibi bir derdin olmuyor. Muhtemelen de 2 senede o bölümü bitirip üniversite mezunu olarak meslek hayatına devam ediyorsun.
2.si Polis olarak göreve başladıktan sonra örgün eğitim veren bir üniv. bitirmen çok zor. 12/24 çalışma sistemiyle çalışılır genelde. Bu yüzden derslerine devam edemezsin. O yüzden ilk şık daha bi mantıklı sanki.
3.sü ise normal üniv sınavlarına gir git okulunu oku. 4 yıl bittikten sonra POMEM sınavlarına gir. orda eğitim 6 ay. sonra git polis ol. gibi gibi...