Üniversite Seçmeli Ders - Tekrar Alınmayan Seçmeli Ders Sorunu
-
Hocalar üniversite seçmeli dersini tekrar alıp geçen veya o ders yerine başka dersi alan ve sistemden eski notlarını sildiren var mı?
seçmeli ders (bölüm veya üniversite) tekrar alınmadığında (o ders yerine başka ders alındığında) sistemde kalınan (FF) not neden kalıyor?
Ben dersi alıp kalmışım seneye aynı dersi geçmişim ama sistemde önceki kaldığım notlar yer alıyor. İşin kötü yanı bu notlar ağırlıklı not ortalamasını düşürüyor (sanırım).
Aynı şekilde bir dersten 2 defa kalmışım bu dersin 2 döneminin de notları sistemde yer alıyor.
Tuhaf değil mi bunlar? Bunları silmiyorlar mı? Yani zorunlu derslerde tekrar dersi alınca notun güncelleniyor. Ama seçmeli derslerde neden silinmiyor? Veya başvuru yapınca bu dersleri sistemden sildirebiliyor muyuz?
-
Tuhaf değil. Sisteme bakıyorsun sallıyorum 1. Dönem bu dersten kaldın seneye tekrar aldın ve cc ile geçtin. Tabiki ilk aldığın zaman ki ff orada duracak. Seni ilgilendiren kısım sistemde olan değil transkriptinde o dersin hangi harf notu ile notlandirildığı.
Almış olduğum zorunlu bir ders vardı ben ondan kaldim. Seneye o ders seçmeli oldu, fakat daha önce alıp geçtiğim bir ders ile beraber denk seçmeli oldu yani bende gidip dilekçe yazdım sistemden kalmış olduğum dersi kaldırdılar geçmiş olduğum bir ders ile denk olduğu için.
Uzun lafın kısası, sen transkriptinde yazan nota bakacaksın o dersi senin transkriptine ne hatf notu ile girdiklerine.
Bizde ki transkriptde bütün dönemler ayrı ayrı gösteriliyordu kalmış olduğun derslerde var dönem seklinde gözüktüğü için ama bu dersi geçince orada yazan ff'in ortalamana bir etkisi yok.
Bilmem yardımcı olabildim mi.
-
evsiz bunu yazdı
Tuhaf değil. Sisteme bakıyorsun sallıyorum 1. Dönem bu dersten kaldın seneye tekrar aldın ve cc ile geçtin. Tabiki ilk aldığın zaman ki ff orada duracak. Seni ilgilendiren kısım sistemde olan değil transkriptinde o dersin hangi harf notu ile notlandirildığı.
Almış olduğum zorunlu bir ders vardı ben ondan kaldim. Seneye o ders seçmeli oldu, fakat daha önce alıp geçtiğim bir ders ile beraber denk seçmeli oldu yani bende gidip dilekçe yazdım sistemden kalmış olduğum dersi kaldırdılar geçmiş olduğum bir ders ile denk olduğu için.
Uzun lafın kısası, sen transkriptinde yazan nota bakacaksın o dersi senin transkriptine ne hatf notu ile girdiklerine.
Bizde ki transkriptde bütün dönemler ayrı ayrı gösteriliyordu kalmış olduğun derslerde var dönem seklinde gözüktüğü için ama bu dersi geçince orada yazan ff'in ortalamana bir etkisi yok.
Bilmem yardımcı olabildim mi.
eyw hocam saolasın. Tekrar alınan geçen dersi sordum çünkü sistem üzerinden "Seçmeli Ders Silme" diye bir bağlam açtılar ve bu dersler de orada görünüyor. Transkript kısmında görünmüyor ama orada yer alması kafamı karıştırdı;

-
Ortalama transkripde yazdığı için gerisi traş :)