folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Tercihi..

Üniversite Tercihi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar,
    Ben bir kaç şey söylemek istiyorum üniversite seçiminiz için.. Malum aramızda çok fazla ÖSSye girmiş arkadaş var..

Öncelikle tercih yapmadan önce tercihini yapacağınız yerin "kampüs üniversitesi" olup olmadığını öğrenin. Kampüs üniversiteleri şehir gibidir. Bilhassa Anadolu şehirlerinde yani kapalı yerlerde kampüs üniversiteleri ile şehirden ya da halktan ayrılır ve rahat edersiniz. Ayrıca şehirden uzak bir kampüs düşünün.

Tercih yapacağınız veya yaptığınız üniversitenin, mezun olduktan sonraki yurtdışı, yabancı dil, üniversiteler arası statüsü, diplomanın tutulup tutulmadığına, sosyo - kültürel faaliyetlerine, büyükşehirlere yakınlığına bakın.

Düşündüğünüz üniversitenin nüfusunu araştırın bunun yanında, hocaların akademik kariyerlerini el altından öğrenmeye çalışın.

Mutlaka forumları araştırın ve düşündüğünüz üniversite ile ilgili "öğrencilerin düşündüklerini" araştırın, okuyun..

İklim yine önemli bir kavram.. Bunun yanında memleketinize uzaklığı yakınlığı önemli bir kavram.. Eşya ve malzeme taşıma oldukça büyük problem olur. Kazandığınız yer ile memleketiniz arasında direkt uçak ya da otobüs olmasına dikkat edin.

Kesinlikle memleketinizde üniversite okumayın. Aile yanında üniversite okunmaz. Şayet g*tünüze güvenmiyorsanız gitmeyşn, gittiyseniz geri dönmek gibi bir hata yapmayın.

Düşündüğünüz şehri ya da üniversiteyi mutlaka yazmadan önce gezin, görün ki sonradan hayal kırıklığına uğramayasınız.

2 yıllık yazmayı düşünen düz lise mezunu arkadaşlar.. Çok iyi tercihler sizi çok iyi yerlere götürebilir. 2 yıllık olupta çok iyi olan bölümler var. Ama bu bölümleri göremiyorsanız, bir sene daha bekleyip şansınızı tekrar deneyin.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    saol.. ama ben egeyi tutturayım gözüm kapalı seçecem.. :D gerçi ben bu çalışmayla pc mühendisliğini nah kazanırım :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek
    güzel Y@zi eyvallah

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    kesinlikle ailenizle okumayın o kısma katılıorum :D

güzel yazı emeğin için teşekkürler

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LYCRa
    LYCRa's avatar
    Erkek
    Önemli diil. Sadece paylasimlarimi yazdim..

Birkac not daha ekliyim.
    Memlekette okuyup okumayacaginiz kendi dusunceniz lakin baska bir memlekette okursaniz ve parasiz kalsaniz, ailenizin cebinde parasi dahi olmasa size gerekli parayi aninda yollayacaktir. Ama kendi memleketinizde okursaniz, paraniz bitince (ki ben baska bir universiteyken ailem de universitede calisiyor diye kendi memleketime gectim, her 2si de universite mezunu olmasina ragmen kesinlikle sizin hala universite genci, hala memleketinizde neye para harcadiginizi anlamazlar. Universite genci oldgunuzu, sosyal ve kulturel faaliyetlere katilma isteginizi ve en onemlisi bunlara para verdiginizi anlatamazsiniz. Onlara gore yemeginiz onunuzde, tvniz onunde falan filandır.. Para harcayabileceginiz tek sey ulasimdir, bir de ekstralardır. Diyorum ya benim ailem uni mezunu olmasına ragmen bunları yaşıyorum. Üstelik burs ve kredi olayı tek çatıya bağlandı. Alacagınız bir tek 130 milyondur. Bunun fazlası olmaz ve universite genci için yetmez.) para çok alamazsınız ve ateşli konuşmalara girersiniz. O yuzden gidin başka bir memlekette okuyun.. Tatile geldiğinizde de el üstünde tutulursunuz. Eğer memleketinizdeyseniz, en ağır şartlarda çalışırsınız söyliyim :)

Dışarıda okumaya niyetlendiyseniz, mutlaka polis gibi tanıdığınız olsun. El memleketlerinin kızlarını anlayamazsınız, başınıza bela alırsınız. Bir de sakın kazandığınız yerin kızlaarıyla arkadaşlık ilişkisine girmeyin. En fazla arkadaş olun, duygusal bir yönü olmasın..
Toplam Hit: 899 Toplam Mesaj: 5