Üniversite Tercihi Yardım
-
Arkadaşlar ben şuan üniversite sınavına hazırlanmakta olan bir öğrenciyim pek çalışkan bir öğrenci sayılmam ygs de 305 puan yaptım ve geçen girdiğim deneme sınavında fark ettim ki bu sene istediğim üniversiteyi kazanma imkanım yok
girdiğim sınavlarda Mat 25 Geo 15 Fizik 15 Kimya 10 Biyo 20 ortalamam böyle. Asıl sorun seneye annmelerle kalıp yeniden dersaneye gidip hazırlanmak istemiyorum yada istemediğim bir bölümde okumayı
Benim sorum fizik mühendisliği yada mat öğretmenliği gibi bir bölümü tercih etsem ve seneye bir daha sınava girsem nasıl olur? Bu ve benzeri bölümlerde öğretilenler ygs yada lys sınavında işime yarar mı?
İstediğim bölüm bilgisayar mühendisliği
Not:Az önce yanlış bölüme açmışım benim hatam özürlerimi kabul edin
-
aynı soru. up olsun
-
Hayatının hatasını yaparsın merçuk. Ekmek elden su gölden yaşıyorsun bir sene daha sık dişini istediğin bölüme gir, önce kapak atayım sonra bölüm değiştiririmlerin sonu hüsran olur. Önünde örnek de var. Seneye kazanırsın özoyla birlikte gidersiniz :)
-
yok hocam o iş yalan benden söylemesi, otur evinde kendin çalış. Sonlara doğru da dersane denemelerine girersin işte
-
hocam ben sunu anladım bız ılk sene gırerek salaklık ettık ıstedıgımız bolume gıremedık . sen aynı hataya dusme . imkanın varsa kesinlikle 1 sene çöpe gitti diye dusunme , benım konuya gır unıde 2 sene bıle cope gıdebılıyo bır ders yuzunden :S .
demem o ki bu sene yıne yazarsın tercıhlerde ıstedıgın yerlerı sansa gelırse gırersın , dusuk yerlerı yazma.1 sene daha calısırsın seneye inş cok daha kral , istediğin bi bölüme yerlersirsin ustad.
ailenle bi konus ortak bı karar alın derım , yoksa suan bakıyorum da , büyük mallık etmişim . bok vardı ilk sene girdim :D
-
çalış evinde ne işin var istemediğin bölümde. ayrıca o bölümlere gidersen sınavlara yardımı dokunmaz bir de diğer dersleri unutursun
-
1 sene hiç birşey değil kardeşim. Bende ilk senemde giremedim tekrar hazırlandım şuan ytü'de istediğim yerdeyim.
Üniversiteye geldiğinde ne boktan şeymiş lan bu ygs lys diyeceksin, ne kasmaya dert varmış nede boşu boşuna stres yapmaya. Sonradan anlıyorsun herşeyi, o yaşlardayken belli olmuyor işte.
-
ben seneye oturupda adam gibi ders çalışacağıma inanmıyorum şuan nasılsam seneye pek farklı olacağımı düşünmüyorum bu seneye başlarken ders çalışcam kazancam diye başladım ama 1 2 ay sonra bıraktım gene ondan bu fikri ortaya attım hemde evde olduğum sürece aile baskısı olacak gitmek istememim en büyük sebebi bu zaten