Üniversitede Erdoğan Karşıtı Sınav
-
Faik Hoca'dan muhalefet dersi!
Akademisyen Faik Yüksel İnan, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerine 30 soruluk sınav yaptı. Hoca sorularında da, yanıtlarında da Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.
Sabah gazetesinden Yahya Bostan'ın haberine göre Türkiye'nin göz bebeği eğitim kurumlarından Bilkent Üniversitesi'nde yapılan bir sınav tartışma yarattı.Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde üçüncü sınıflar için zorunlu verilen Uluslararası Organizasyonlar dersinde, akademisyen Faik Yüksel İnan "mini sınav" yaptı. Öğrencilerine 30 soru yönelten İnan, daha sonra cevap anahtarını öğrencilerine maille gönderdi ve yanıtlarını kontrol etmelerini istedi. Mailinde, "Sadece 3 öğrenci 30 sorudan 10 soruyu doğru yanıtladı. Genel kültürünüzü biraz geliştirin" diyen İnan'ın cevap anahtarında kendi düşüncelerini öğrencilerine akademik doğru olarak dayatması tepki topladı. Öğrencilere cevap anahtarını attığı mailinde "Sınavlar bilgilerinizi değerlendirmeyi bazen de size bilgi vermeyi amaçlar. Bu sınav her ikisini de amaçlıyor" diyen İnan'ın soruları ve yanıtlarından bazıları şöyle:
Avrupa'da hangi lider bazı önemli iç meseleleri ya da uluslararası konuları dine ve/veya mezhebe dayandırmaya çalışmaktadır? Uluslararası ilişkiler öğrencileri olarak bu görüşe hak verilebilir mi?
YANIT: Söz konusu lider bizim Başbakanımız Erdoğan'dır. Bu görüşler hiçbir şart altında haklı görülemez. Aynı zamanda insanların düşüncelerini ve görüşlerini hiçe sayar. Basitçe düşük kültürlü insanları suiistimal etme amacı güder.
Türk basınına göre, Başbakan Erdoğan 28 Temmuz 2012'de, Londra'da, 'Şu ana kadar hiçbir Müslüman ülke Olimpiyat Oyunlarını düzenleme şansına erişemedi. Bu sorgulanmalı. Türkiye bunu yapabilir. Çin bile Olimpiyat oyunlarını düzenledi' dedi. Bu diplomatik bir söylem mi ve bu söylem final seçimlerinde Türkiye'nin lehine mi olur?
YANIT: Kimse bunun diplomatik ve kibar bir söylem olduğunu savunamaz. Her şeyi dine ya da mezhebe dayandırmak ayrımcılık yapmaktır ve makul görülemez. Bu final seçimlerinde Türkiye'nin aleyhine rahatlıkla kullanılabilir. Unutmayın, Çin dünyadaki lider ekonomilerden biridir.Basına göre, Başbakan Erdoğan Gençlik Bakanı Suat Kılıç'a Türkiye cumhuriyetlerden kabiliyetli sporcuları bulması, onlara Türk vatandaşlığı için olanak sağlaması ve bir sonraki olimpiyat oyunlarına Türk takımıyla katılmalarını istemesi için talimat verdi. Bu davranış ahlaki mi? Bu Türk sporuna katkı sunar mı?
YANIT: Hayır. Bu etik dışı bir davranış ve Türk sporuna hiçbir katkısı olmaz. Bunun gibi politikalara sporun bir çok branşında şahit oluyoruz.Atatürk döneminden, 'modern ve laik eğitim sistemini' kuran üç milli eğitim bakanının ismini yazın.
YANIT: Hasan Ali Yücel, Mustafa Necati, Vasıf Çınar.Hangi Türk bakanın akademik unvanı "akademik hırsızlık" nedeniyle sorgulanmaktadır?
YANIT: Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer.Olimpiyat oyunları geçiş töreninde gördüğünüz Türk olimpiyat takımından gurur duydunuz mu?
YANIT: Evet. Gururlu duruşları, modern ve laik kostüm ve elbiseleri ve kızların güzel görünen makyaj ve saç şekilleri nedeniyle...Kaynak : http://www.haber3.com/universitede-erdogan-karsiti-sinav-1523758h.htm#ixzz27N5wsZIQ
beyninizi s....m zorla daytma diyor herkes sevmek zorundamı aq bu adaamı
-
Mahkum kişi farklıdır sorgulanan kişi farklıdır...
Her suç atılana o suçu işledi deseydik neler çıkardı neler...
Bazım şahsiş görüşleri bu şekilde kullanmamak gerekir...
Kişi siyasi bilincini kendi kazanır...
Sevmeyebilirsin doğrudur sevmek zorunda değilsin, ama senin görevin orda egitim vermek sen görevini yapacaksın siyaset değil...
-
Yazık lan adam mesleğini göze alarak sınav yapmış :D son hamlesini yapmış garibim yakında şutlarlar bunu :)
-

ülkeyi b*k yoluna götüren bir hükümet için ancak bu kadar gerçek manşet atılabilirdi kendi medyası tarafından.
o maliye bakanı istifa etmiyor ya gelecek yıllarda başka bi hükümet geldiğinde inşallah yüce divandan hapise girer.
onların beceriksizlerini bu millete ceza olarak ödetmeye ne hakkı var ?teğet geçti, zam değil güncelleme diye millete aslında hakaret ettikleri ama bu milletin anlamadığı bir ülkede yaşıyoruz
daha ne kadar götünüze kazığın girmesini istiyorsunuz dibine kadar sokulması daha mı hoşunuza gidiyor ?
-
blackmir bunu yazdı
Sevmeyebilirsin doğrudur sevmek zorunda değilsin, ama senin görevin orda egitim vermek sen görevini yapacaksın siyaset değil...
peki eğitim vermek diyosun da o zaman dinçer eğitimciyse o neden siyaset yapıp akp nin yükselen yıldızı oldu hem eğitimci diye siyasi görüşünü belirtmeyecekmi
-
blackmir bunu yazdı
hocam haklısında orda siyaset yapma burada yapma şurada yapma insanlar geçmişini unuttu Atatürk'ü unuttu yapılanları unuttu hatırlatmak lazım ara ara insanlar Atamızın icraatlarını başarılarını ülkeyi ne halden ne hale getirdiğini unuttu gece içtiği 2 kadeh rakının promilini tartışır oldu bunu bu hale getiren bu lanet yobaz insanlar. Unutmayınız ki bu vatanın kurucusu ve kurtarıcısına ihanet etmek vatana ihanet etmek demektir. Ayrıca kişi siyasi bilincini kendisi kazanır sözüne katılmıyorum kişinin bilinci pekala istenilen yöne yönlendirilebilir, biz küçükken bu yobazlar yoktu Atatürk sevgisiyle büyüdük şimdi ki ilkokulluların çoğu allah kitap peygamber bilinciyle yetişmekte Atatürk ü yani geçmişini zerre kadar öğrenememektedir.
Nobel tarafından 24/Eyl/12 11:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Nobel bunu yazdıblackmir bunu yazdı
hocam haklısında orda siyaset yapma burada yapma şurada yapma insanlar geçmişini unuttu Atatürk'ü unuttu yapılanları unuttu hatırlatmak lazım ara ara insanlar Atamızın icraatlarını başarılarını ülkeyi ne halden ne hale getirdiğini unuttu gece içtiği 2 kadeh rakının promilini tartışır oldu bunu bu hale getiren bu lanet yobaz insanlar. Unutmayınız ki bu vatanın kurucusu ve kurtarıcısına ihanet etmek vatana ihanet etmek demektir. Ayrıca kişi siyasi bilincini kendisi kazanır sözüne katılmıyorum kişinin bilinci pekala istenilen yöne yönlendirilebilir, biz küçükken bu yobazlar yoktu Atatürk sevgisiyle büyüdük şimdi ki ilkokulluların çoğu allah kitap peygamber bilinciyle yetişmekte Atatürk ü yani geçmişini zerre kadar öğrenememektedir.
onlar Allaha peygambere kitaba değil. amerikaya israile göre kıblesini uydurmuşlar kardeşim.
amerikadan korkmayanlar elbette ahirette hesabını verecekler...ölüm anı gelir nefes alamaz hale gelirler o zaman dünyalık işleri yarım kalır hesap defteri açılır... onlar 70 milyonun hesabını ödeyecekler senin benim gibi değil. bu dünyada istedikleri kadar çalsınlar çırpsınlar ama akıllı vatandaşımda bunları görsün yani bunlar bizi düşünmüyor bize sürekli zam yapıyor demiyorlar. 30 lira zam yapıp 100 lira geri alıyor demiyor.işte bu durumdan dolayı eğitimde geriye doğru gideceğiz...kendisini eleştirmeyen kul köle olan bir gençlik yetiştirmek istiyorlar. özgür bağımsız gençliğin hayallerini ümitlerini boşa salıyorlar... yazık. -
gözlerim yaşardı. yalpalayarak şuurumu kaybettim. omg omg omg !
-
Hala böyle insanlar var demek..