Universiteye Direk Geçiş?
-
Merhaba arkadaslar.kardesim liseyi bitireli 2 yıl oldu 2 kere öss ye girdi ama barajı aşamadı.şu an direk geçiş hakkını kullansa üniversiteye kabul şansı ne kadardır?ilk sene mezun olnlara öncelik tanıyorlar biliyorumda 2 sene ara vermiş olması ne kadar önemli yada şansı nedir?oturduğumuz il : manisa düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum..
-
Anadolu Meslek mi ? OBP puanı ne kadar ? Tercih yapmayı düşündüğü yerler neresi ? Bölümü nedir ?
-
Merkezi bi yer ve 1.öğretim olması çok zor :D ama belki ilçelerde özellikle 2.öğretimde şansı olabilir :) kontenjan işi sonuçta.
-
Merkezi olmayan bi yerde, bulabilirsin... bu sene değil önceki sene ek kontenjan klavuzlarını alıp, 2 sene öncenin ek kontenjan listelerinde yeteri kadar boş olan br yeri yazarak girebilirsin...
Dikkat et bu sene değil önceki sene boş olacak... çünkü genellikle bir sene boş bir sene dolu oluyor 2 yıllıkların kontenjanların...
-
Rusya ve Orta Asya ülkelerinde okuma imkanı var.
-
Bende aynen 2 yıl önce mezun oldum. 2 senedir direk geçiş için başvuruyorum hiç biyer tutmuyo :|
Ayrıca bu sene girme şansı biraz daha fazla. Meslek liseleri ve düz liseler mezun vermiyo. Tavsiyem nereye Puanı tutuyosa yazzsın.
Benim tercih yapıcağım şehirler :
Kütahya, Edirne , Tekirdağ, Kocaeli , Sakarya, Balıkesir ,Bursa, Eskişehir.
-
4,04 OBP puanı manisa/akhisar.celal bayar üni. bilg bölümü..2. öğretimde olsa olur farktmez.bu bilgilerden sonraki düşünceleriniz nelerdir peki?
-
Onu şimdi bilemezsin. Kılavuzlar gelsin sonra anlaşılır ama 4,04 OBP puanı çok iyi bence ferah tut kendini kesinlikle girer.
-
yinede şüphem var girer mi giremez mi diye?ona göre bi karar vermemiz lazım formu ona göre doldurcakta..zor bi karar olucak
-
mr66tr bunu yazdı:
-----------------------------
Rusya ve Orta Asya ülkelerinde okuma imkanı var.
-----------------------------Rusyada 1 sene okudum azerbeycanda devam ediyorum aklinizin ucundan bile gemesin!!
-
Benim bildiğim 2 sene dikey geçiş hakkını kullanmassan 3 üncü sene o hakların bitiyo sadece öss yi kazanıp üni ye gidebiliyosun. Ben arkadaşlarımdan sonra mezun oldum. Onlar gitmedi sonra ben bi dahaki sene başvurdum dikey geçişe mezun oldugum sene onlarda başvurdu beni aldılar onları almadılar :))) mezun oldugun an başvurcaktı kardeşin şimdi o hak gitti dostum :/