Unutmak
-
arkadaşlar bilirsiniz trafik kazası sonucu beyin kanaması geçirdimya. birçok şeyi hatırlamayabilir mişim. şimdik;
benim için hayata yeniden başlayacağımı söylemişler. okuma yazmayı bile yeniden öğretmeyi göze almış bizimkiler. ben bu kazayı yaptığım sıra nişanlıymışım. mışım diyorum çünkü hiç hatırlamıyom. ulan koskoca nişan ama hiçbirşey yok. bırak nişanlımın fotoğrafına denk geldim bi yerde onu bile ayarlayacağım kız olarak anımsadım. ağustos 2013'te kazayı yaptım. ortalama 2010 senesindeymişim duyguları yaşıyodum. o zamanki sevgilimi anımsadım falan. bu tip şeyler.
şöyle bişeyde var; televizyonda diyanet tv'yi izliyom. surelerin okunuşlarını anlatıyor. hani kur'anda "nr" olarak geçerya okurken "n" harfini kısık tonla okuruz "r" harfini daha vurgulu okuruzya. bunun gibi şeyler. taaa çocukken bilmem kaç yaşında öğrendiğimiz şeyi hatırlıyomda koskoca nişanı nasıl hatırlamam?
bunları bana sağlık açısından ve dini açıdan anlatabilecek birini tanıyor musunuz? sonuçta kaza zamanı nişanlıydım ve kaza sonrası benden bi daha hayır gelmez demişler. nişan atılmış. benim istemediğimi söylüyor bizimkiler. artık neler yaşadıysam veya neler olduysa öyle karar vermişim...
-
Hocam senin tip dilindeki durumunun adi "Retrograd Amnezi"dir. Kisaca aciklamak gerekirse bir olaydan/travmadan/ilaç alımından önceki olayların anımsanamaması durumudur. Dakikalar, saatler, günler ve haftaları içine alan bir süreci kapsayabilir. Genellikle geriye dönük bellek derece derece tekrar kazanılmasidir. Ancak malesef bu konu hakkinda türkce kaynak cok az.
Florenzi tarafından 15/Eyl/15 18:28 tarihinde düzenlenmiştir -
Öncelikle tekrardan geçmiş olsun diyorum hocam çok zor bir durum allah kolaylık versin.Bu konuda pek bir bilgim yok malesef sana yardımcı olamam ama yazdıklarını okuduktan sonra aklıma bir film geldi senin durumuna çok benziyor hatta neredeyse birebir istersen bir izle hocam.
https://tr.wikipedia.org/wiki/A%C5%9Fk_Yemini film bu
-
@ValentinoRossi
öyle diyolar hocam azar azar geri gelir diyorlar ama kendime geldiğim ilk gün neler hatırlıyorsam tamamen aynı. ne azalma nede artma söz konusu. sen türkçe kaynak az diyosun daha ben bu duruma isim bile koyamamıştım.
@holederma
tamam hocam izlerim.
yokmu yardım edebilcek bi arkadaş?
-
Daha önce başka konuda da yazmıştım, zamanında ben de bi trafik kazası ve beyin kanaması geçirdim. Bendeki etkileri sendeki kadar ağır olmamıştı. Ben de kazadan önceki birkaç dakikayı hatırlamıyorum, Arabanın nereden geldiğini falan filan. 14 Sene olmuş hala en ufak bir fikrim yok :) Bence geçmişe fazla odaklanma hacım, önündeki yol daha önemli şu an için.. :) Canını sıkan durumlar falan varsa onları da hatırlayacaksın çok hoş birşey olmayabilir :)
-
NmC bunu yazdı
Daha önce başka konuda da yazmıştım, zamanında ben de bi trafik kazası ve beyin kanaması geçirdim. Bendeki etkileri sendeki kadar ağır olmamıştı. Ben de kazadan önceki birkaç dakikayı hatırlamıyorum, Arabanın nereden geldiğini falan filan. 14 Sene olmuş hala en ufak bir fikrim yok :) Bence geçmişe fazla odaklanma hacım, önündeki yol daha önemli şu an için.. :) Canını sıkan durumlar falan varsa onları da hatırlayacaksın çok hoş birşey olmayabilir :)
pm'yi çaktım hocam.
yaa arkadaşlar dini bilgisine güvendiğiniz ve internet kullanan kimse yokmu? veya aracı olur musunuz? bizimkilerden isteyemiyom. çünkü bazı şeyleri yanlış anlabilirler. en iyisi beni hiç tanımayan birinin yorumu. hem manayla konumda yukarı olsun (: