Unutmamalı
-
Bu fotoğraflar 1992’de Güneş operasyonu’na benzer koşullarda ve ayni yerlerde çekildi. Mehmetçikler Kayseri’deki 1.Komando Tugayı’na bağlı. Sınır ötesinde kar neredeyse 1 metre asker bata çıka zor yürüyor.Kar yağarken ayni anda dehşet bir tipi de var. Yürüyüş uzadıkça derin kar insanı öyle bir yoruyor ki tarifi olanaksız. Uykusuzluk, yorgunluk insanın üstündeki techizatın ağırlığını katlayarak arttırıyor.Ayakkabıların içinde ayaklar 48 saatte pişiyor deri ayakkabının tabanına yapışıyor.Postalın içi kan doluyor.Bir hafta ayağını hiç yıkayamadığınızı bir düşünün.
Eldeki eldivenler donmuş eller silaha yapışmış.Askerin açıkta kalan yerleri donmak üzere ama Mehmetçik gülümseyerek poz veriyor objektife
Biz bu insanların hakkını nasıl ödeyeceğiz? Her gün her gazete bunun gibi en az bir iki fotoğraf yayınlamalı, millet asla unutmamalı bunları
-
Asker in yan gelip yatmadiginin ispatidir.
ordaki kelleler birilerinin kici rahat etsin diye yapmiyor askerligi vazife verilmis ve onun kutsalligina inandiklari icin dag tas asiyorlar.
-
sana katılıorum yukarıdaki sahis:|
ve cidden mehmetçikle gurur duyuyorum Allah herkeze asker olmayı nasip etsin ne diyim... -
ahhh beee Askerliğim aklıma geldi.. 3 gün kar üstünde uyudum, ellerimle silahı tutuamaz hale gelmiştim yapışıyordu.. Resmen birbirine vuduğum vakit küt küt ses geliyordu.. bir çok kimseye yalan gibi gele bilir ama bunu ancak yaşayanlar bilir.
Tunceli il kom.lığı / pülümür İlçe j. kom.lığı / Pülümür Syş.komd. Blk.K.lığı / Destek tim çvş.
-
karakutu bunu yazdı:
-----------------------------ahhh beee Askerliğim aklıma geldi.. 3 gün kar üstünde uyudum, ellerimle silahı tutuamaz hale gelmiştim yapışıyordu.. Resmen birbirine vuduğum vakit küt küt ses geliyordu.. bir çok kimseye yalan gibi gele bilir ama bunu ancak yaşayanlar bilir.
Tunceli il kom.lığı / pülümür İlçe j. kom.lığı / Pülümür Syş.komd. Blk.K.lığı / Destek tim çvş.
-----------------------------daha okurken dedim kesin tuncelide yapmıştır :) bende Pülümürde idim Jandarmada
-
bakak bana nere çıkcak doğu isterimde çıkmaz bana ya
-
Kumanaga bunu yazdı:
-----------------------------
karakutu bunu yazdı:
-----------------------------ahhh beee Askerliğim aklıma geldi.. 3 gün kar üstünde uyudum, ellerimle silahı tutuamaz hale gelmiştim yapışıyordu.. Resmen birbirine vuduğum vakit küt küt ses geliyordu.. bir çok kimseye yalan gibi gele bilir ama bunu ancak yaşayanlar bilir.
-----------------------------daha okurken dedim kesin tuncelide yapmıştır :) bende Pülümürde idim Jandarmada
İlçe jandarmadamıydın ? ben Ayş.komd.bl.üğündeydim ( kaça kaçsın sen ) -
karakutu bunu yazdı:
Kumanaga bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
İlçe jandarmadamıydın ? ben Ayş.komd.bl.üğündeydim ( kaça kaçsın sen )
-----------------------------82/1 gittim hocam
Pülümürün gezmediğim karakolu kalmamışdı en son kendimi küllüde buldum :)
-
oouuu :D ben 85 liyim ama 87/1 gittim... sizin zamanınızda jandarmada çıkıyormuş görevlere ama bizim zamanımızda komanda bölüğü çıkıyordu göreve anamız ağlıyordu ama hakim noktata o güneşin doğuşunu izlemek sigara içmek ayrı bir tat ayrı bir havaydı yaaa.
-
karakutu bunu yazdı:
oouuu :D ben 85 liyim ama 87/1 gittim... sizin zamanınızda jandarmada çıkıyormuş görevlere ama bizim zamanımızda komanda bölüğü çıkıyordu göreve anamız ağlıyordu ama hakim noktata o güneşin doğuşunu izlemek sigara içmek ayrı bir tat ayrı bir havaydı yaaa.
-----------------------------aynen biz Cıkıyorduk
4 ay ilçede kaldım santrale bakıyordum 3 ay kırmızı körüde sonra 1 ay kadar tekrar ilçede sonra dağyolu ordan mutuya sürdüler bu sefer en sonda küllü karakoluna sürdüler :) geze geze bitirdim her gittiğim yerde hemen time aldılar ilçe santrale bakıyordum telsiz olayından çaktığımdan geceleri dağda sabahlara kadar kısık sesle kanalları geziyordum Köpeklerin telsiz konuşmalarını dinlemek için aynen yukardaki foto gibi idik bizde karmaskelerimizi 1 hafta cıkarmadıgımızı biliyorum.
Kısacası Tunceli Anlatılmaz Yaa kimse inanmaz belkide anlatcaklarımza ama şimdi askere alsınlar yine doğuda askerlik yapmak isterim.