Update.Exe Sorunu..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Updateyi kapamış olmama rağmen olduk olmadık zamanda kendi kendine çalışıp bazen 300k Ram harcıyor ve feci şekilde kasıyor bilgisayarı.
    Benim anlamadığım bu "Update.exe" windowsa mı ait yoksa farklı birşey mi? Kapalı olan bişey nasıl hergün her saat update için ıkınır?
    Ne yazık ki Windows Vista kullanıcısıyım neden bilmiyorum içimden format atmak gelse de bi türlü uğraşıp format atmadım.
    İlk iş yeni ekran kartı ve Ramlarle destekleyeceğim bilgisayarımda bahar temizliği yapacağım..

Yargılamak için bilmek, bilmek için anlamak, anlamak için dinlemek gerekir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek

sağ tıklayıp dosya konumunu aç de bak bakim nerede.

windows dosyası ise şüphelniyorsan hash kontrolü yap internetten orjinal dosyanın hash değerlerini bulup.

İmza...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Windows 7 kullanıyorum ancak bende update.exe isminde bir işlem yok hocam. Dahası açıklaması da yok işlemin. Windows'a ait olan hepsi olmasa da pek çok işlemin açıklaması da yazar. Belki Windows'a ait değil de bilgisayarınızda yüklü olan sürücü veya programlardan birine ait bir işlemdir.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Windows 7 kullanıyorum ancak bende update.exe isminde bir işlem yok hocam. Dahası açıklaması da yok işlemin. Windows'a ait olan hepsi olmasa da pek çok işlemin açıklaması da yazar. Belki Windows'a ait değil de bilgisayarınızda yüklü olan sürücü veya programlardan birine ait bir işlemdir.

İşte benim de kafamı kurcalayan o oldu.. Yani durup durup neyi güncelliyor bu? İşlem açıklaması da yok diğer hertürlü dosyanın sağında açıklaması varken bunda neden yok. pSkpt dediği gibi dosyanın kaynağına bi bakayım en iyisi.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek

Derinlere indiğimde bununla karşılaştım ve gerçekten şaşırdım.
    Bu TeamWiewer ve sanırım buna bağlı bir ürün update komutu.
    Acaba biri benim dosyaları mı çekiyordu bilgisayarımdan?
    İki gün önce de bilgisayarım kesinlikle fiziksel olarak bağlı olmayan bir aygıtın sembolünü uyarı vererek;
    "Bilgilerinizi bu aygıtla paylaşmayı düşünüyor musunuz?" veya buna benzer bir onay uyarısı geldi..
    İşaretlediklerimden hangisi nedir bileniniz varsa nasıl silinir nasıl kaldırılır bi zahmet tarif edin.
    Varsa açığım kapıyayım.

TR-SCOPJE tarafından 15/Nis/16 00:34 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ustura
    ustura's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

update teamviver servisinden bagimsiz calisiyor soket cikislarina bak 

itsin oglum sen adam degilsin
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TR-SCOPJE
    TR-SCOPJE's avatar
    Erkek
    ustura bunu yazdı

update teamviver servisinden bagimsiz calisiyor soket cikislarina bak 

Soket çıkışlarında herangi bir problem gözükmüyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

update.exe dosyasının üzerine sağa tıklayıp "Dosya Konumu Aç" kısmına bakıp dosyanın nerede hangi klasörde olduğuna bir bakın. Olmazsa internetteki virüs veri tabanlarından arama da yapabilirsiniz.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1384 Toplam Mesaj: 8
windows vista update