folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Upload Edilen Videoyu Sunucu Tarafında Boyutlandırma [PHP]

Upload Edilen Videoyu Sunucu Tarafında Boyutlandırma [PHP]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar. 

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, öyle bir şey yapmak istiyorum. Framework olarak codeigniter kullanıyorum ama bu işlem için başka bir araç kullanmak gerekirse onu da kullanırım.
    Sunucu konfigürasyonunu gerekli şekilde ayarlayabilirim. Büyük dosya upload etmekten sıkıntım yok.  Yüksek çözünürlükle bir dosya yüklenicek yönetim panelinden. bizim scripte te o videoyu youtube daki hesap bir kaç boyuta göre küçültüp öyle kaydedicek. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını önerilerini bekliyorum.

Bu imza çok eskidi artık...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

O işi php ile yaparsan sunucuyu çöpe atarsın gibi geliyor.

PHP ile tetiklenen native uygulamalar ile yapabilirsin ama. Mesela ffmpeg var onunla yapabilirsin gibi geliyor.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

sunucun hakkında bilgi vermemişsin

vps midir dedicated midir

host mudur, hostla olacak iş değil ağır cpu kullanımından ban yersin

vps'in cpu'su bile tek videoyu encode etmeye yetmezken :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

http://www.muhittinozer.com/2008/05/31/php-ile-resim-upload-ve-yeniden-boyutlandirma/ buna bir bak istersen

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

sunucun hakkında bilgi vermemişsin

vps midir dedicated midir

host mudur, hostla olacak iş değil ağır cpu kullanımından ban yersin

vps'in cpu'su bile tek videoyu encode etmeye yetmezken :)

Haklısın dostum sunucu hakkında bilgi vermedik. Proje henüz taslak aşamasında. tam ihtiyaçlar belirlendikten sonra sunucuya karara vereceğiz.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek

kardeş imajlarda sorun yok. onlarda istediğimiz gibi oynama yapabiliyoruz. keşke bu gönderdiğin kodlarla olacak olsa da hızlıca çözsek işimizi.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

sunucuya ffmpeg yükleyip kabuk erişim izni vererek shell de halledebilirsin 

tabi sunucu bu işlem yükünü kaldırabilirmi orası ayrı ama günde bi kaç video convert edeceksen sıkıntı olmaz 

alternatif olarak cloudconvert apisi kullanabilirsin ftp upload desteği felan var iş görür ama belirli limitleri var free versiyonun

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prokto
    prokto's avatar
    Erkek
    snnyk bunu yazdı

sunucuya ffmpeg yükleyip kabuk erişim izni vererek shell de halledebilirsin 

tabi sunucu bu işlem yükünü kaldırabilirmi orası ayrı ama günde bi kaç video convert edeceksen sıkıntı olmaz 

alternatif olarak cloudconvert apisi kullanabilirsin ftp upload desteği felan var iş görür ama belirli limitleri var free versiyonun

bak bu öneri iş yapar. ayda 8 dolara 500 convert yapıyor. Amazon S3 ü de kullandıkmıydı tamam işte bu iş.

Toplam Hit: 1069 Toplam Mesaj: 8
php codeigniter video upload