Upload Edilen Videoyu Sunucu Tarafında Boyutlandırma [PHP]
-
Merhaba arkadaşlar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere, öyle bir şey yapmak istiyorum. Framework olarak codeigniter kullanıyorum ama bu işlem için başka bir araç kullanmak gerekirse onu da kullanırım.
Sunucu konfigürasyonunu gerekli şekilde ayarlayabilirim. Büyük dosya upload etmekten sıkıntım yok. Yüksek çözünürlükle bir dosya yüklenicek yönetim panelinden. bizim scripte te o videoyu youtube daki hesap bir kaç boyuta göre küçültüp öyle kaydedicek. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını önerilerini bekliyorum. -
O işi php ile yaparsan sunucuyu çöpe atarsın gibi geliyor.
PHP ile tetiklenen native uygulamalar ile yapabilirsin ama. Mesela ffmpeg var onunla yapabilirsin gibi geliyor.
-
sunucun hakkında bilgi vermemişsin
vps midir dedicated midir
host mudur, hostla olacak iş değil ağır cpu kullanımından ban yersin
vps'in cpu'su bile tek videoyu encode etmeye yetmezken :)
-
http://www.muhittinozer.com/2008/05/31/php-ile-resim-upload-ve-yeniden-boyutlandirma/ buna bir bak istersen
-
Daft bunu yazdı
sunucun hakkında bilgi vermemişsin
vps midir dedicated midir
host mudur, hostla olacak iş değil ağır cpu kullanımından ban yersin
vps'in cpu'su bile tek videoyu encode etmeye yetmezken :)
Haklısın dostum sunucu hakkında bilgi vermedik. Proje henüz taslak aşamasında. tam ihtiyaçlar belirlendikten sonra sunucuya karara vereceğiz.
-
x-files bunu yazdı
http://www.muhittinozer.com/2008/05/31/php-ile-resim-upload-ve-yeniden-boyutlandirma/ buna bir bak istersen
kardeş imajlarda sorun yok. onlarda istediğimiz gibi oynama yapabiliyoruz. keşke bu gönderdiğin kodlarla olacak olsa da hızlıca çözsek işimizi.
-
sunucuya ffmpeg yükleyip kabuk erişim izni vererek shell de halledebilirsin
tabi sunucu bu işlem yükünü kaldırabilirmi orası ayrı ama günde bi kaç video convert edeceksen sıkıntı olmaz
alternatif olarak cloudconvert apisi kullanabilirsin ftp upload desteği felan var iş görür ama belirli limitleri var free versiyonun
-
snnyk bunu yazdı
sunucuya ffmpeg yükleyip kabuk erişim izni vererek shell de halledebilirsin
tabi sunucu bu işlem yükünü kaldırabilirmi orası ayrı ama günde bi kaç video convert edeceksen sıkıntı olmaz
alternatif olarak cloudconvert apisi kullanabilirsin ftp upload desteği felan var iş görür ama belirli limitleri var free versiyonun
bak bu öneri iş yapar. ayda 8 dolara 500 convert yapıyor. Amazon S3 ü de kullandıkmıydı tamam işte bu iş.