Upload Edlin Dosyayı Kullanma(Php)
-
slmlar.
örneğin bir resim upload ettik (upload etme işinde sorun yok) ve sonra o resmi göstermek istiyoruz herhangi bi sayfada.
nası olacak? teşekkür.
-
öncelikle upload işini database'e blob olarakmı gömüyorsun dosyayamı?
eger blobsa o iş biraz uzundur dosyayaysa her resme bir id verir ve ismini veritabanına kaydedersin
daha sonra img tagı içersine veritabanından göstermek istedigin resmin adını SELECT ifadesi ile alıcaksın bu kadar -
blob nedir bilmiyorum da db ye gömme işi için ikinci sölediğin daha mantıklı yoksa db biraz şişer sanırım :D
da örneğin ben resme id versem bile o resmin içeriğini hala göstermeyi bilmediğim için gösteremem sorun da o zaten. yani bi mesela bi dosya okuma veya yazma işlemi gibi bişeymi resmi görüntülemek? yada direk img tagının içine resmin adını yazdırırsam resim gelecek mi direk?
edit: "yada direk img tagının içine resmin adını yazdırırsam resim gelecek mi direk?" bu soruya verilecek yanıt yap da gördür :D özür dileriz
sandman sen yine de yazdıklarımda yöntemsel bi eksik varsa el atıver. teşekkür
-
abicim resimler bir dosyanın içindeler dimi dosyanın adı resimler olsun.....sandman.jpg isimli bir dosya upload ettik bu dosyanın id=1 isminde sandman.jpg olur dimi?
resmi göstermek istedigimde SELECT isim FROM resimler WHERE id="1" derim bana dönüş olarak resmin ismi gelir yani sandman.jpg bunu bir degişkene atarım$a=sandman.jpg daha sonra img tagına yazarım nasılmı?
img src=resimler/ <?echo $a ?> bu durumda ne olur img dosyası olarak direk img src=resimler/sandman.jpg olur ve resmi görürüz:D