folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Upload Hızının Download Hızına Etkisinin Çözümü

Upload Hızının Download Hızına Etkisinin Çözümü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Çok önemli 5 gb lık bir dosyam var. Tamamen resim ve videolardan oluşuyor. Birkaç text belgeside mevcut.

Geçen gün aklıma geldi bunu Skydrive-Yandisk-Google Drive üzerine yedekleyeyim dedim.

En azından içim rahat olur diye. Yalnız uploadı açtığım anda downloadu tamamen bitiriyor. İnternet sitesine bile girilmiyor.

Bildiğim kadarıyla netten bir siteye girdiğimizde yada birşey indirdiğimizde veriyi aldıktan sonra bir paket veride biz gönderiyorduk.

Adını unuttum şimdi o paket verinin. Yani download yaparken sitelere girerkende bir upload yapmamız gerekiyor.

Uploadı bu programlar köküne kadar kullandığı için paketlerin gönderilmesi gecikiyor ve download hızım düşüyor diye tahmin ediyorum?

Yanlış mı düşünüyorum? ve bunu çözmem için bir öneriniz var mı ? Bilgisayarda komple bir temizlik yapıp format atmam gerekiyor ama

şu sorunu bir çözemedim

www.kriptopedi.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı

Çok önemli 5 gb lık bir dosyam var. Tamamen resim ve videolardan oluşuyor. Birkaç text belgeside mevcut.

Geçen gün aklıma geldi bunu Skydrive-Yandisk-Google Drive üzerine yedekleyeyim dedim.

En azından içim rahat olur diye. Yalnız uploadı açtığım anda downloadu tamamen bitiriyor. İnternet sitesine bile girilmiyor.

Bildiğim kadarıyla netten bir siteye girdiğimizde yada birşey indirdiğimizde veriyi aldıktan sonra bir paket veride biz gönderiyorduk.

Adını unuttum şimdi o paket verinin. Yani download yaparken sitelere girerkende bir upload yapmamız gerekiyor.

Uploadı bu programlar köküne kadar kullandığı için paketlerin gönderilmesi gecikiyor ve download hızım düşüyor diye tahmin ediyorum?

Yanlış mı düşünüyorum? ve bunu çözmem için bir öneriniz var mı ? Bilgisayarda komple bir temizlik yapıp format atmam gerekiyor ama

şu sorunu bir çözemedim

2 tane dvd al bas içine bitti gitti hocam ne uzatıyosun ki :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek

Senin ilacın traffic shaping. (https://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_shaping)

Yazılım olarak cFosSpeed = ayarlarından trafik kullanımını önceliklendirebilirsin.

Yazılımın tam bağlantı kapasitesini %100 tanıyıp, optimize edebilmesi için önce indirme/gönderme yaparak birkaç gün kullanman gerekiyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı
    Easx bunu yazdı

şu sorunu bir çözemedim

2 tane dvd al bas içine bitti gitti hocam ne uzatıyosun ki :)

Cepten yada başka bir makinadanda ulaşabiliyorum hocam bu şekilde dosyalarıma :) 

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    outmost bunu yazdı

Yazılım olarak cFosSpeed = ayarlarından trafik kullanımını önceliklendirebilirsin.

Yazılımın tam bağlantı kapasitesini %100 tanıyıp, optimize edebilmesi için önce indirme/gönderme yaparak birkaç gün kullanman gerekiyor.

Yani hızlı bir çözüm değil mi hocam bu? Bana birkaç saat içinde lazımda 

www.kriptopedi.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZINDIK
    ZINDIK's avatar
    Erkek
    Easx bunu yazdı
    outmost bunu yazdı

O zaman hocam programı yükledikten sonra sürekli olarak indirme/gönderme yap. Ayarlar bölümünde(ağ adaptörü) tamamlanan kalibrasyon yüzdesini takip edebilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    outmost bunu yazdı
    Easx bunu yazdı
    outmost bunu yazdı

O zaman hocam programı yükledikten sonra sürekli olarak indirme/gönderme yap. Ayarlar bölümünde(ağ adaptörü) tamamlanan kalibrasyon yüzdesini takip edebilirsin.

Tamamdır hocam. Dediğim veri paketlerini araştırdım biraz. Sanırım ack paketleri olarak geçiyormuş. Bu paketlere öncelik verirsekde sorun çözülüyormuş. Teşekkür ederim yardımın için

www.kriptopedi.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam zaten dediğin skydrive-yandisk disk - google drive- dropbox gibi sitelerin masaüstü uygulamalarında yedeklerken upload hızını ayarlama gibi bir seçenek mevcut.

Kendi maksimum upload hızından 20 kb falan daha aza sabitlersen sıkıntı olmadan uploadını da yaparsın sitelerde de gezersin

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam zaten dediğin skydrive-yandisk disk - google drive- dropbox gibi sitelerin masaüstü uygulamalarında yedeklerken upload hızını ayarlama gibi bir seçenek mevcut.

Kendi maksimum upload hızından 20 kb falan daha aza sabitlersen sıkıntı olmadan uploadını da yaparsın sitelerde de gezersin

Hocam bildiğim kadarıyla sadece yandiskte mevcut bu.

Format atmam gerekiyorda şimdi ben bu yedekleyecegım klasoru bılgısayardakı yandısk gdrıve ve skydrıve klasorlerıne attım.

Bır kısmını upload ettıler bır kısmını ıse su anda bıle hala edıyorlar.

Formatı gecıktırmeyıp sımdı atarsam aynı klasoru tekrar bu uygulamaların klasorlerıne attıgımda sadece uploadı tamamlanmamıs dosyaları

atacak sanırım. Yanı komple 0dan uploada baslamayacak sadece kalanları.Boyle yapmayı dusunuyorum

www.kriptopedi.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

outmost'un söylediklerine alternatif olarak 

NetLimiter ve NetBalancer var şu programın nete çıkmasını engelle

şu programın UP/DOWN'a limit koy gibi.

mesela firefoxtan upload et, firefox'a limit koy, chrome ile gez ;)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Eyv hocam hallettim sorunumu :) Formatıda çaktım mis gibi oldu makina :) driverları yükleyip update devam edicem:)

www.kriptopedi.com
Toplam Hit: 1459 Toplam Mesaj: 11