folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder UPS İn Buzzerını İptal Etme

UPS İn Buzzerını İptal Etme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Müridler UPS devreye girdiğinde 4 sn de 1 cayır cayır ötüyor. Kafa ütülüyor. Bunu kesmek istiyorum. Ya buzzerı söküp atacam yada bi anahtar koyup isteğe bağlı olarak kontrol edecem. Bunun içini açmanın bi sakıncası var mı?

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    knuckleduster
    knuckleduster's avatar
    Erkek
    aynen. :/

yüzyıllık "knuckleduster" teriminin, türkiye`de "muşta" olarak adlandırılarak piç edilmesine dur diyenlerin sesiyim. ayrıca elleri 7/24 terleyen şahısların, efsanevi fakat malesef paslanmaz çelikten yapılmamış "knuckleduster" cisimlerini 7/24 ellerinde taşıyarak adeta "58 yıllık, tamamı gümüş renginden ve paslanmaz çelikten oluşan bir seiko saate 7/24 bok kokan(çünkü boktan) uyduruk deri kayış takılması" ifadesindeki betimleme imgesine uygun bir faaliyet içinde olmaları da hoşuma gidiyor değil.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek
    BRK35 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Müridler UPS devreye girdiğinde 4 sn de 1 cayır cayır ötüyor. Kafa ütülüyor. Bunu kesmek istiyorum. Ya buzzerı söküp atacam yada bi anahtar koyup isteğe bağlı olarak kontrol edecem. Bunun içini açmanın bi sakıncası var mı?
    hacı ups garanti kapsamındaysa var öncelikle içerisindeki devreye müdahale etmiş oluyorsun garanti dışı kalır ikincisi iyi bir teknik servis garanti kağıdı yırtılması gibi abuk sabuk şeylere bakmaz direk vidaların üzerindeki darbe izlerinden acılıp açılmadığını anlar. istersen vidaları sök ama kapağını hiç açma yine de garanti kapsamı dışında kalır... yani kısaca sakıncalıdır :D

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Hacı normalde upslerde açma kapama düğmesine 1sn filan basınca sesin kesilmesi lazım?

Denedinmi onu

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek
    buzzerin deliginden içeri toplu igne batir yada kapagini açip bacagin birisini kesin iptal olsun.

yunusozturk.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    SPY-CX5 bunu yazdı:

Hacı normalde upslerde açma kapama düğmesine 1sn filan basınca sesin kesilmesi lazım?

Denedinmi onu

Valla abi yeni aldım bende hiç denemedim. Laptopun bataryası ölünce ups almaya karar verdim. Genellikle desktop olarak kullanıyorum makineyi o yüzden yeni batarya almadım. Ups almak daha ucuza geldi. Yurtta odalarda priz yok alayım yanıma ups i diyorum ama sesine dayanılmıyor. Eğer basit bişiyse garanti falan dinlemem sökerim buzzerı. Ztn 60 ytl lik bişi. Tereddütüm makineyi açarsam çarpılma olasılığım. Burda elektronikçi bi eleman tehlikeli olabileceğini söyledi ondan sorayım dedim.

Sizce 650 lik bir ups laptop kullanımında ne kadar dayanır? Kitapçığında 10-30 dakika değer biçmiş normal kullanım için. Laptopta daha uzun gidebileceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    hocam şarjını bitir
    vidalarını sök
    kapakları aç
    buzzer kartın üzerinden kopar/kablosunu kes (koparmak tehlikelidir kartın arkasına ulaşabiliyorsan havya ile lehimleri erit sök al)
    kapakları kapat
    vidaları sık
    şarj et

her türlü buzzer sesine ayar olan biri olarak ben
    bundan başka bir kurtulma yolu bilmiyorum
    bilgisayar kasası-kol saati-duvar saati-mp3 player gibi pekçok alette başarıyla uyguladığım yöntemi paylaştım
    kolay gelsin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Hemen içini açmana gerek yok çoğu upslerin powere 3-4 sn basarsın açılır. 1 sn basarsan sesi kesilir.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    SPY-CX5 bunu yazdı:

Hemen içini açmana gerek yok çoğu upslerin powere 3-4 sn basarsın açılır. 1 sn basarsan sesi kesilir.

Yok hocam  denedim olmuyor. Üzerindeki anahtar televizyonların açma/kapama anahtarı gibi. Basınca ya açılıyor ya kapanıyor.

Toplam Hit: 932 Toplam Mesaj: 9