folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder UPS+Laptop Dayanma Süresi

UPS+Laptop Dayanma Süresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Arkadaşlar laptobumu masaüstü gibi kullandığımdan 650 lik bir UPS aldım. Yeni bir batarya almaktan çok daha ucuza geldi. Normal bilgisayarlara 30 dk dayandığı yazıyor kitapçığında. Ben laptop ile 3 saati gördüm. Sorum ise şu olacak. Laptobu downclock yapsak ve ekran ışığını kısarak kullansak dayanma süresini bataryada olduğu gibi arttırabilir miyiz? Yoksa değişen birşey olmaz mı?

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Bilgisayarının ihtiyacı olan güç azalacağı için büyük ihtimalle bu süreyi artırabilirsin. Ayrıca belirtmek istediğim nokta, dizüstü bilgisayarlarda en fazla enerji tüketen iki parça: Monitör ve Harici Ekran Kartları...

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek
    işlemci yükünü azalt. ışığı kıs. sesi kıs. fan hızını düşür. harddiskleri zorlama. batarya dayanma süresi artar. benim laptop kendisi zaten 2.5 saat dayanı bunları yapmadığım halde :D bi gün denicem kaça vurucak merak ediyom...

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Bilgisayarının ihtiyacı olan güç azalacağı için büyük ihtimalle bu süreyi artırabilirsin. Ayrıca belirtmek istediğim nokta, dizüstü bilgisayarlarda en fazla enerji tüketen iki parça: Monitör ve Harici Ekran Kartları...

-----------------------------

HDD de çok çekiyor hocam. UPS'e hiçbirşey bağlamadan açık bırakıcam. Eğer 3 saatte biterse performans düşürmenin bi manası olmayacak...

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek
    HDD lerin harcadığı güç dönüş miktarına (rpm) bağlı. Genellikle dizüstülerde 4200 rpm, 4800 rpm ve 5400 rpm HDD koyarlar. Bunlar çok fazla enerji harcamaz. 7200 rpm HDD ler dizüstüler için gerçekten enerji sömürücü olabiliyor. Ama şu bir gerçek, dizüstülerde HDD ler ihtiyaç oldukça çalışırlar, sürekli dönmezler. Ama masaüstülerde her daim azami turla veya azami tura yakın bir sayıda dönerler. Bu nedenle HDD lerin rpm özelliklerine göre harcadığı güç değişiyor.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
Toplam Hit: 1615 Toplam Mesaj: 5