Üretim İçin Kullanılacak Alan Hesabı Yardım
-
Hocalar 100 x 100 cm lik bir levhadan 11 x 52 cm boyutunda levhalari en verimli sekilde kullanarak maksimum sayida levhayi cikartmam gerekiyor. En verimli kesimi hangi sekilde yapabilirim? Geometri master hocalardan cevaplar beklemekteyim.
-
hocam babam mobilyacı duz sunta mantıgı hesap anlatayım genelde en verimlisi oluyor.
şimdi 100X100=10.000 cm2 tüm parça
11x52=572cm2 kesilmesi gereken parcalar
10.000/572=17.48 çıkıyor.
buda demek oluyorki en iyi şartlarda hiç fresiz 17 parça alabilirsin. Ama senin olçülerinden kaynaklı cok fazla firen olur. En fazla 14-15 adet alırsın sanki çizip gönderiyorum. yanlız su 52 yi 50 çekme sansın yok mu?
edit: hocam program benim pcden açılmadı atolyedekınde yuklu. Tek pcde kullanımlıkmıs heralde. ama ölçü olarak 14 veriyor sanırım soyle bir sey oluyor.
clogu tarafından 25/Ara/15 00:27 tarihinde düzenlenmiştir
-
Cutting 3
Sheet Metal OPT
programlarını denemelisin.
-
Clogu ve Kaan hocam tesekkur ederim hemen arastiriyorum. Benim kareli defterdeki mantikla ayni bu hesaplama ama bana olabilecek en verimlisi lazim cunku kesilecek olan sey baya degerli ve kalan parcalarin geri donusumu olamiyor.
-
Hocam tabi belki beyin yakan bir algoritmayla 15 yapilabilir ama bu olculerde programlarin verecegi en max hesap 13- 14 olur. Piyasa programlari iki eksen kestigi icin 13 verir o yan parcayi vermez. Ben cnc kesim mkinasinin programina girdim 14 veriyo. Ama ne yazikki zaten olcu kaynakli firen cok fazla. Hic bi turlu 2 Boy alamiyosun arka arkaya. Sen bi dene 16 falan yaparsan haber ver babamla konusum seni ise alsinlar:)
-
Hocam netten pronest programını bul.
Saca filan Yerleştirme yapan bir program bu. Senin işini de görür.
-
Testere kalınlığını eklemeyi unutma hocam.
-
48*48 köşede bırakınca, 14 parça oluyo :D
24*48' er parça sağda ve solda bırakırsan 13 parça, 24*48 den 11*52 çıkmıyor, dioganali 53,6 mı ne yapıyor.
Ama 50,4*11 olarak 2 tane yapabiliyosun. Öyle olursa 15.
İlla 52 cm olcaksa yukarda @clogu ' nun gösterdiği şekilde 14 parça :D
not: geometrim 5' ti ilkokulda kanka ;)
not2: testerenin falan hesap etmedim ama milimetrik cinsten olunca çok farkettirmez.
-
ozgunlu bunu yazdı
24*48' er parça sağda ve solda bırakırsan 13 parça, 24*48 den 11*52 çıkmıyor, dioganali 53,6 mı ne yapıyor.
not2: testerenin falan hesap etmedim ama milimetrik cinsten olunca çok farkettirmez.
geometri notundan etkilendim :D 15i zorlamak lazım, fikir çok parlak bir ara anlatıyım
-
manyaki bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
geometri notundan etkilendim :D 15i zorlamak lazım, fikir çok parlak bir ara anlatıyım
tmm arıcam zaten öğle arasında
-
Hocam 15 olursa haber edin. Merakla bekliom.