Url Adresini Değiştirme
-
<li><a href="<?php echo $degisken->url('kategori',$id,$baslik,true,'haber')?>" title="<?php echo $baslik?> kategorisi haberleri"><?php echo $baslik?></a></li>
Arkadaşlar kod yapısı yukarıda ve çıktısıda "http://www.cccc.com/kategori/video/7/haber-videolari/" bu şekilde oluyor , gelelim benim istediğim şeye Ben istiyorum ki www.cccc.com/haber-videolari-7.html olsun .htaccess den ayarlayabiliyorum fakat bu yukarıdaki koddan böyle url yi nasıl oluşturaacağım çözemedim -
.htaccess dosyasının içeriğinide yazman gerekir çözüm olması için.
-
<li><a href="<?php echo $degisken->url('haber-videolari-'$id)?>.html" title="<?php echo $baslik?> kategorisi haberleri"><?php echo $baslik?></a></li>
Olması gerekiyor :)
-
haber ve videolarında deişken oldugunu varsayarsak aşağıdaki gibi yazman gerekir.mantıgı böyle.. tırnak hatası oluşursa deneme yanılma düzeltirsin.
url('$haber.'-'.$videolari.'-'.$id.') ?>.html
-
.htaccess ile nasıl yapılıyor bu olay giris.php ve mobile.html adında iki sayfam var site.com/mobile ve site.com/giris şeklinde olsun istiyorum aslında iki farklı klasör oluşturup index olarak attım şimdilik sayfaları ama .htaccess olayı kafamı kurcalıyor nette biraz araştırdım ama olmadı nedense free host kullanıyorum ondan dolayı mı acaba.