Urlrewrite [Ygpx, Mspx] ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    Bir kaç yerde gördüm örnek olarak : www.yazgelistir.com, bu sayfa asp.net ile yapılmıştır fakat bazı sayfaları ygpx = yazgelistirpagex, aynı bunun gibi Microsoft'un da bazı sayfaları : mspx = microsoftpagex, [ve bir tanıdıkta sitesini default.emre gibisinden bir şey yapmıştı.] bunun nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan var mı? Adını bir arkadaştan urlrewrite diye duydum fakat ne kadar doğru bilemiyorum ? Google'da aradım, çok anlaşılır şeyler bulamadım... Yardımlarınızı bekliyorum...

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    apache nin konfigurasyon dosyasından belirliyorsun, detaylı olarak bilmiyorum fakat
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

seo mantığı.

asp de 404 sayfası ile seo yapma konusunda makaleler var. biraz araştırırsan çok basit olduğunu görürsün :)

tabi benim dediğim asp için geçerli. php de ise .htaccess dosyası aracılığıyla yapılıyo. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:
    -----------------------------

seo mantığı.

asp de 404 sayfası ile seo yapma konusunda makaleler var. biraz araştırırsan çok basit olduğunu görürsün :)

tabi benim dediğim asp için geçerli. php de ise .htaccess dosyası aracılığıyla yapılıyo. 

----------------------------

deniyorum, umarım olur, zaten Asp.NET yapıyorum...

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

eğer kendi serverın varsa windows tanda yapılıyordu eğer yoksa server sahibine rica edersen yapabilir ama büyük ihtimal yapmıolar.

Şöyleydi Sanırım

Bilgisayarıma Sağ tık  > Yönet > Hizmetler Ve Uygulamalar > Burdan IIS bulup Varsayılan Web Sitesine Sağ Tıklayıp Özellikler Deniliyor.sonrada Giriş Dizini Sekmesine Tıklayıp Alttai Yapılandırma ya tıklanınca ordaki uzantılar görülür.ordan asp ile yapcaksan asp nin kullandığı dll yolu asp.net ise onun kullanıdığı yolu kopyalayıp o penceriyi kapat sonra  ekle de üstekine kopyaladığın dll yolunu yapıştırıyorsun alttaki uzantıyada .emqcerx  yaptım ben mesela sende ne yapmak istiorsan uzantıyı ekleyip tamam diorsu.en altta gözüküor.olmadı resimle gosterebilirim.

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

ya pws zamanindayken gormustum bunu (win 98 de)

pws (personel web server) orada sunucuda calisacak dosya uzantilarini belirliyordun.

asp ile yazdigim bir scriptin uzantilarinin hepsini *.necroshine yapmistim :)

sonra denedim calismisti.

Sonra bunu hosting sirketine sormustum (niobeweb.net)

adamlar olur ama her uzanti icin bize soyleyin atiyalim demislerdi

o zaman sitemdeki tum uzantilari *.necroshine yapmistim.

karizma oldu biraz baska bir ske yaramadi tabe.

yani urlrewrite diye bir geyik yok. Sadece uzantilari sunucuda birisinin atamasi lazim hepsi bu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek
    necroshine bunu yazdı:

ya pws zamanindayken gormustum bunu (win 98 de)

pws (personel web server) orada sunucuda calisacak dosya uzantilarini belirliyordun.

asp ile yazdigim bir scriptin uzantilarinin hepsini *.necroshine yapmistim :)

sonra denedim calismisti.

Sonra bunu hosting sirketine sormustum (niobeweb.net)

adamlar olur ama her uzanti icin bize soyleyin atiyalim demislerdi

o zaman sitemdeki tum uzantilari *.necroshine yapmistim.

karizma oldu biraz baska bir ske yaramadi tabe.

yani urlrewrite diye bir geyik yok. Sadece uzantilari sunucuda birisinin atamasi lazim hepsi bu.

aynısını bende yapmıstım olayı zaten yukarıda anlattım...

...
Toplam Hit: 2009 Toplam Mesaj: 7