Ürün Satışta Devlete Verilen Vergiler ??
-
mrb beyler bayanlar
diyelim a malını 100 tl + %18 kdv den 118 tl ye aldık
bu malı 150 + %18 kdv den 177 tl ye sattık
burdaki karım olan 59 tl den, devlete başka ne vergisi vermem gerekiyor bilen var mı ?
-
Senin isler karisik, normalda satmak amacli mal aliyorsan kdv odemezsin.
Sirket acmadan bireysel olarak bu isi yapiyorsan kacir kacira bildigin kadar verigiyi. 50-100 liradan birsey olmaz.
-
nası ödemezsin? atıyorum en ufak bakkal bile malını kdv sini ödeyip kdv si ile satmıyor mu tekrar?
hizmet sektöründeyiz diyelim 100 tl + kdv hizmet sattık
bu paranın başka hangi vergileri olucak bi bilgi verseniz
-
Facebook bunu yazdı:
-----------------------------
nası ödemezsin? atıyorum en ufak bakkal bile malını kdv sini ödeyip kdv si ile satmıyor mu tekrar?
hizmet sektöründeyiz diyelim 100 tl + kdv hizmet sattık
bu paranın başka hangi vergileri olucak bi bilgi verseniz
-----------------------------katma değer vergisini tüketici öder. 100 tl malın kdvsi de 150 liraya kar koyup sattığın kdvyi de alıcı öder. yani hem sen satmak amacıyla ürünü alırken ödediğin 18tlyi hem de 150tlnin %18i olan 27tlyi tüketici öder. karın 59tl olmaz 77tl olur.
77 olmaz 32 olur :D
-
eğer aktif mükellefsen bir de bunun gelir vergisi vardır sene sonu. sende dört dönem de geçici vergi verirsin. 3 ayda bir de muhtasar. Başka ciddi bir vergin yoktur emlak belediye onlar traş. E tabi 2. sınıf mükellefsen bu böyle. Ancak bir kere alıp satacaksan vergi diye birşey olmaz zaten. Ben anlamadım tam sorunu iş mi yapıcaksın? Maliyet hesabı mı çıkarıyorsun böyle gizliden soru soruyorsun? Sen ne iş yapıcaksın ona göre söyleyelim
-
Kâr'ın %15'ini gelir vergisi veriyorsun.