Usb 3.0 Hakkında Bilgi Arıyorum & HDD Önerisi
-
Selam Arkadaşlar.
Başlıktanda görüldüğü gibi usb 3.0'ı araştırıyorum
Harici Hdd Alırken bu 3.0'yı göz önünde bulundurmalımıyım ?
Her Bilgisayarda usb 3.0 war mı ?
harici olarak takılabilir mi ?
Bilgisayarda usb 3.0'ın olduğunu nerden bilebiliriz ?
Laptoplarda usb 3.0 olur mu ?
Bu soruların cevaplarını arıyorum.
Son Olaraktan
bu hdd'yi almayı düşünüyorum.Sizce Nasıl ?
Yaklaşık 3 ay önce seagate 500 gb almıştım almaz olaydım.Seagateden Soğudum bu yüzden
Şimdiden Teşekkürler.
-
her bilgisayarda usb 3 yok zaten anakartlar ve leptopları satarken usb 3,0 ibaresi konuyor harici takabilirsin anakartların arkasında usb cıkışları var zaten usb 2,0 da takılıp işlemler rahatlıkla yapılıyor nerden anlayabilecegine gelirsek benim anakartta mavi diger anakartlarda sanırım durum böyle usb 3 veri transfer hızında gercekten 2,0 göre cok hızlı şimdi degilse bile ilerde usb kullanımı yaygınlaşır 2,0 hdd alacagına 3,0 almanı öneririm
-
bence usb 3 ün hakkını vericek yüksek rpmli yüksek tampon bellekli hızlı hdd ler cıkana kadar beklemeli şimdiden fazla para vermeye gerek yok bence..
edit: zaten gösterdiğin hdd 5400 rpm bunda usb 3 de olsa fark olmaz kanımca
-
artık yeni çıkan pclerin ve notebook lar usb 3.0 olarak çıkmaktadır. Girişi 2.0 dan daha farklıdır. ama pc ye yine usb ile takılıyor. Yani her ikisinde de kullanılıyor. ayrıca usb 3.0 hdd ler satıyorum 2.5" 1 tb usb 3.0 fiyatı aşa yukarı 200 tl isteyen olursa satabilrim.
-
metalkolik bunu yazdı:
-----------------------------artık yeni çıkan pclerin ve notebook lar usb 3.0 olarak çıkmaktadır. Girişi 2.0 dan daha farklıdır. ama pc ye yine usb ile takılıyor. Yani her ikisinde de kullanılıyor. ayrıca usb 3.0 hdd ler satıyorum 2.5" 1 tb usb 3.0 fiyatı aşa yukarı 200 tl isteyen olursa satabilrim.
-----------------------------hiç açılmamış mı ?
markası falan ne hocam ?
-
DestinatioN bunu yazdı:
-----------------------------
bence usb 3 ün hakkını vericek yüksek rpmli yüksek tampon bellekli hızlı hdd ler cıkana kadar beklemeli şimdiden fazla para vermeye gerek yok bence..
edit: zaten gösterdiğin hdd 5400 rpm bunda usb 3 de olsa fark olmaz kanımca
-----------------------------aynen katılıyorum usb 3. tam anlamıyla kullanabilecek sabit diskler yok zaten, SSD olsa tamam derimde, harici disk için gereksiz, maximum 5900 rpm'le dönenini gördüm yani usb 3.0 değil 10da olsa diskin okuma ve yazma hızı değişmez, 2.0 senin işini görür
-
Saybirs bunu yazdı:
-----------------------------
metalkolik bunu yazdı:
-----------------------------artık yeni çıkan pclerin ve notebook lar usb 3.0 olarak çıkmaktadır. Girişi 2.0 dan daha farklıdır. ama pc ye yine usb ile takılıyor. Yani her ikisinde de kullanılıyor. ayrıca usb 3.0 hdd ler satıyorum 2.5" 1 tb usb 3.0 fiyatı aşa yukarı 200 tl isteyen olursa satabilrim.
-----------------------------hiç açılmamış mı ?
markası falan ne hocam ?
-----------------------------ewet hocam hiç açılmamış kutusunda
iomega var mesela o 190tl WD ler 200 toshiba lar 220 şahsen ben de kullanıyorum ve 2 kişiye daha sattım ikiside arkadaşım dı sorunsuz şekilde çalışıyor. zaten sorun olursa HDD yi bana geri gönderin ben size yenisini gönderecem ama dediğim gibi henüz sorun çıkaran olmadı.
-
bi up olsun