USB 3.0 Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Müritler geçen gün usb 3.0 flaş bellek aldım sandisk 16 gb..

fakat 3.0 portuna takınca gözükmüyor alet..

sorun bellekte mi porta mı nasıl anlayabilirim?

bord asus m4a 88tdv evo usb 3.0

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heredotcomp
    heredotcomp's avatar
    Erkek

aynısı benimde başıma gelmişti driverleri yüklü değilmiş bi kontrol et istersen 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

USB 3.0 driverini kaldırıken gördü ..  :)

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo

konu açmayayım, bende de şöyle bir problem var,

usb 3.0 flash diski 3.0 portuna takıp data aktırımını başlattığım zaman max 20 mb hız oluyor. normal mi bu olay ?

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

O flaş diske bağlı olabilir.. onların da yazma  hızı var malum..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OttomanSlap
    OttomanSlap's avatar
    Erkek

ben elektronikleri anlamayı 5-6 sene önce bıraktım. kuzenimin pc kasasının önündeki usb porta flash disk yaklastırıyoduk pc resetliyodu kendini

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    Castaway bunu yazdı

konu açmayayım, bende de şöyle bir problem var,

usb 3.0 flash diski 3.0 portuna takıp data aktırımını başlattığım zaman max 20 mb hız oluyor. normal mi bu olay ?

yazma hızından bahsediyosan bence yüksek bile.

eeprom yani flash özelliği olan belleklerin yazma hızları düşüktür. Hatta şöyle diyim, ben elektronikçiyim örneğin televizyonda kanalı değiştirdiniz bunun bilgisi I2c komutları ile eeproma yazılır ve bu yazma işlemi sadece 1 byte için 5-10 milisaniye arasında bir zaman alır. ama okuma hızları yüksektir.

Flash belleklerde de durum benzer yazma hızı düşüktür okuma hızı yüksektir ama yine de HDD'ye göre düşüktür. Ayrıca okumaya veya yazmaya çalıştığınız dosyaların özelliklerine ve çokluklarına da bağlı hız. Belki antivirüs kontrolünden geçtikleri için de yavaşlıyor olabilir.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
Toplam Hit: 938 Toplam Mesaj: 7