Usb Bellek Ya Da Harddiski Ram Yapma
-
müritler usb bellek ya da harddiskin bir kısmını ram olarak kullanabilme diye bi şey var mı?
vars nasıl yapıldığını anlatabilir misiniz?
-
harddiski bılıyorum ama yavas oluyor (:
bilgisayarım -> sistem bilgisi -> Gelişmiş sekmesi -> Performans - [Ayarlar] -> Gelişmiş Sekmesi ->Sanal Belllek - [Değiştir]
burada flash dısk yada harddıskını ram olark kullanabılırsın diyew bılıyorum yanlıssa duzeltılsın (:
flashı taktıgında orda gorunur onu sanal bellek olarak ayarlarsın mevcut ram kullanımının sınırları zorlandıgında flashın devreye gırer zaten normalde harddısk bunu yapıyor ama yavas oluyor gecısler kastırıyor donuyor vs. (denedim) ama flashla denemedım bır dene eger gzl oldu dersen bende yaparım :D -
vista için bilmemne boost vardı büllğütakınca algılıyor hemen
xp için readyboost denedim bi fark göremedim sadece ışık yanıp sönüore idi veri alışverişi yani.
bide seçtiğin kadar alan rezerve ediyor.
ama çok takılan şekillerde işe yarar.
doğru la crysisde denim bi :|
-
bilgilendirdiğiniz için teşekkürler arkadaşlar
-
ßendede toshiba 4gb usb disk var readyboost özeLLiğini eboostr diye bi programLa kuLLandım normaLde pek bi fark göremedim ama oyunLarda normaLde takıLan yerLerde akış rahattı normaL ram'in yerini tutmaz tabi :)
-
hocam eboostr die bi program var onu dene istersen ben denedim bi boka yaramadı:S kullanabilen bi ss atabilirmi
-
DarkF4Te bunu yazdı:
-----------------------------
harddiski bılıyorum ama yavas oluyor (:
bilgisayarım -> sistem bilgisi -> Gelişmiş sekmesi -> Performans - [Ayarlar] -> Gelişmiş Sekmesi ->Sanal Belllek - [Değiştir]
burada flash dısk yada harddıskını ram olark kullanabılırsın diyew bılıyorum yanlıssa duzeltılsın (:
flashı taktıgında orda gorunur onu sanal bellek olarak ayarlarsın mevcut ram kullanımının sınırları zorlandıgında flashın devreye gırer zaten normalde harddısk bunu yapıyor ama yavas oluyor gecısler kastırıyor donuyor vs. (denedim) ama flashla denemedım bır dene eger gzl oldu dersen bende yaparım :D
-----------------------------hoca supersin ya :) ben bunu neden bilmiyordum. bendeki C surucusunde bad sektor var diye bos tutup kullanmiyordum. 10 gb i ona adadim.
valla gecislerde felan kasmalar kesildi )))))))))