USB Disk'e Kopyalanan Verilerin Başka Bilgisayarda Gözükmemesi
-
Merhaba
Okuldaki bilgisayarlarla alakalı bir sorun yaşıyorum. Şimdi Lab'da bir bilgisayar var ve içinde bana lazım olan bir klasör var. Bilgisayarda WinXP çalışıyor ve büyük ihtimalle içinde malware virüs ne ararsanız var. O bilgisayarda bulunan bir klasörü almam lazım hayati önem taşıyor dersi veremiyorum yoksa. USB'i taktığım zaman farklı bir klasör yapılanması görüyorum içerisinde. Hani sanki USB'nin içinde bir USB daha var gibi. Dosyayı attığım zaman USB diskin içine, daha sonra o bilgisayarda görebiliyorum. Fakat eve geliyorum Win7 yüklü bilgisayarımda dosya yok. O USB içinde USB durumu da gözükmüyor evde. Dosya seçeneklerine baktım, farklı file explorerlar ile baktım, cmd'den kontrol ettim gözükmüyor dosya. Neden kaynaklı olabilirim, nasıl çözebilirim fikri olan var mı?
not: bilgisayarda internet bağlantısı yok, ağa bağlı değil o yüzden cloud a falan da upload edemiyorum. O usb ile almam şart şu aşamada
swalker tarafından 08/Haz/15 19:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Micro usb kabloyu bilgisayara bağla telefonu modem olarak kullanıp internete bağlan hocam en temizi.
-
Alternatif çözüm; cdye yaz
-
@mkyb: Benim de aklıma geldi hocam ama kablo yoktu yarın deneyeceğim. Ama güvenemiyorum yine de çünkü browser bile açılmıyor makinada öyle rezil bir şey.
@S2buyuk: Keşke hocam ama ROM yok -
Gizli dosya ya da sistem dosyası gibi görünüyor olabilir. Ya da ağ kısayolu da olabilir.
-
swalker bunu yazdı
Merhaba
Okuldaki bilgisayarlarla alakalı bir sorun yaşıyorum. Şimdi Lab'da bir bilgisayar var ve içinde bana lazım olan bir klasör var. Bilgisayarda WinXP çalışıyor ve büyük ihtimalle içinde malware virüs ne ararsanız var. O bilgisayarda bulunan bir klasörü almam lazım hayati önem taşıyor dersi veremiyorum yoksa. USB'i taktığım zaman farklı bir klasör yapılanması görüyorum içerisinde. Hani sanki USB'nin içinde bir USB daha var gibi. Dosyayı attığım zaman USB diskin içine, daha sonra o bilgisayarda görebiliyorum. Fakat eve geliyorum Win7 yüklü bilgisayarımda dosya yok. O USB içinde USB durumu da gözükmüyor evde. Dosya seçeneklerine baktım, farklı file explorerlar ile baktım, cmd'den kontrol ettim gözükmüyor dosya. Neden kaynaklı olabilirim, nasıl çözebilirim fikri olan var mı?
not: bilgisayarda internet bağlantısı yok, ağa bağlı değil o yüzden cloud a falan da upload edemiyorum. O usb ile almam şart şu aşamada
S
Bu Tiki kaldır hocam gözükür
-
Alternatif 2 o zaman;
Komut satırını aç. (Windows + R -> cmd + enter)
Dosyanın olduğu klasöre git. attrib yaz. Dosya isimlerinin yanında gizli sistem dosyası vs diye taglar çıkacaktır. (R,H,A,S)
R -> read only
H -> hidden
A-> archieve
S-> system
Muhtemelen senin dosyan S ve H attributelarını içeriyor. attrib -h -s hedehödö.txt dersen dosya görünür ve kontrol edilir bir hale gelir. İşe yaraması lazım bir dene. Birden çok dosyan varsa da attrib -h -s .* ile içinde bulunduğun tüm klasörün taglarını kaldırabilirsin.
-
Çok sağolun hocam, yarın deneyeceğim bunları. Olmadı telefonu modem olarak gösterip yapmaya çalışırım artık ya da telefona kopyalarım.
-
-