USB Diskte İşletim Sistemi: Sugar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mali
    Mali's avatar
    Erkek
    Sugar isimli bedava işletim sistemi, artık çöpe gitmeyi bekleyen PC'lere bile hayat verecek.

Sugar Learning Platform isimli Linux tabanlı işletim sistemi 1GB'lık bir USB flash disk üzerinden rahatça yüklenip kullanılabiliyor. Sugar Labs tarafında üretilen işletim sistemi iki önemli avantaja sahip. Birincisi ücretsiz, ikincisi ise küçük çocukların bile anlayıp kullanabileceği basitleştirilmiş bir arabirime sahip.

Bir yıllık bir projenin ürünü olan ilk arabirim ilk incelemelerde oldukça beğeni topladı. Sadece 1 GB'lık bir USB flash diskten yüklenip çalıştırılabildiği için her türlü bilgisayarda denenebiliyor. Hem de bilgisayara halihazırda yüklü olan işletim sistemine dokunmadan, üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan...

Firma yetkilileri projenin diğer bir amacının ise düşük performanslı, eski teknolojili ancak hala çalışan ve iş gören bilgisayarları tekrar hayata geçirmek ve özellikle dar gelirli ailelerin çocukları ve öğrenciler için "ilk bilgisayar" adımını kolaylıkla atmalarını sağlamak olduğunun altını çiziyorlar.

Akilli olanlar sebepler konusunda tartışırlar. Ama nihai kararı sonuçta sürekli aptallar verir...!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

Mali bunu yazdı:
    -----------------------------
    Maksadım Bilgilendirmek, Fazla konu açmak değil. Nasıl bakarsan öle görürsün

o da dogru ama çöpe çevirmeyelim.. sen de biliyosun ki biz sadece bu konudan bilgilendik ama yararlanmıcaz.. bilgilendiğimiz şey de zaten çok onemli deil.. o yüzden bu konuyu açmak yerine daha kaliteli konuları açmak daha iyi olur diye düşünüyorum forum için..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hokkabaz
    hokkabaz's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    indirmek için bir link var mı ?

Sabrımla yazı tura oynama.. Damarıma basanın.. Kan dolaşımını durdururum !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek

hokkabaz bunu yazdı:
    indirmek için bir link var mı ?

http://www.chip.com.tr/konu/sugar-os-seker-gibi-bir-isletim-sistemi_13550.html

buradan incele sonra resmi siteden download de ama tam olarka hangi linkten indirildiğini çakamadım direkt link vermiyim buradan bak en iisi

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sivil
    sivil's avatar
    Erkek

windows 380 mb

http://download.sugarlabs.org/soas/releases/soas-strawberry.iso

Toplam Hit: 1695 Toplam Mesaj: 5