USB Flash Bellekte Problem!!!
-
arkadaşlar Generic Usb Flash drive diye bir usb bellek kullanıyorum 8 gb kapasiteli bir bellek. bir yığın sorunum var.
1) Gerçekten yavaş çalışıyor sanrım bunun nedeni sürücü ancak bu driveri nereden buabileceğimi bilemiyorum yardım lütfen.
2) Örneğin 6.5 gblık tek bir dosya atmak istediğim zaman yer yok filan diyo ama daha küçük ebatlarla dolsurursam 8 gb ı doldurabiliyorum.
3) .Rar lı bir dosya attığımda başka bir bilgisayarda dosyayı açmak siteyince çıkartılamıyo rar içerisinden bu dosya ya arşiv tahrib edildi ya da başka bilmem ne oldu diyo. bu sorunları çözmeme yardımcı olurmusuuz lütfen..
son olrak flash belleğin içerisinde küçücük bir yapılandırma ayarı gibi birşey oluyor bazen o onemli bişey mi? sağolun.
-
1- xp kullanıyorsan driverini otomatik tanır..ama şurdan uygun driveri yükleyebilirsin http://www.usbnews.net/news/drivers%20for%20usb%20drive%20enclosures.htm 2- 6.5 lik dosyanın boyutu senin bilgisayarın tarafından hesaplanıyor.O an da 8 gb den daha fazla hesaplıyor demek! O zaman kendi işletim sisteminin sağlamlığına bak derim! Başka birinin bilgisayarında dene... 3- 3 şey neden olabilir.Ya senin o rarlı dosyanda sorun var.Ya kopyalarken hatalı kopyalıyor.Ya da diskin veri yüzeyi bozuluyor 4- Yapılandırma ayarı dediğin şeyi anlamadım Toptan çözüm istiyorsan bence flashdiskini garantiye gönder (umarım garantilidir) onlar sana yenisini verir.Eğer sorun devam ederse bence ürünü iade et ve yerine toshiba nın kini al
-
ok kardeş saolasn
-
kardeş sen bi usb nin formatini deiştir. FAT32 ise NTFS ye çevir . fat32 de 4. gb üstü desteklemio ondan olabilir