USB Harddisk"İn Görünmemesi
-
Selamlar arkadaşlar
hepinize mutlu sağlıklı bir yıl geçirmenizi diliyorum
bugün " SMARTDISK 160GB BACKUP PRO USB HARDDISK" aldım..Bilgisayarıdaki dosyaların -ki şirket dosyaları büyük çoğunluğu- bu usb harddisk'e yüklenmesi lazım..Ürünün içinden çıkan kutuda verilen cd'yi yüklemeye çalıştım hata verdi yüklemedi..Bilgisayarım'dan harddiske manual olarak atmaya düşündüm ama bilgisayarımda hard disk sürücüsü görünmüyor.Kısaca hard disk bilgisayar tarafından tanınmadı..Bunu nasıl yapabilirim?Bir fikri olan var mı?
Teşekkür ederim..
-
usb'yi taktıgın zaman bir alet baglandı tarzı birşey diyormu? Diyorsa işin kolay bilgisayarıma sag tıkla->yönet orda disklerle ilgili bir kısım vardı şimdi tam ismi aklımda degil ordan aldıgın usb'i diske format atıp türünü ntfs yada fat32'ye cevirmen lazım....
-
cevap için teşekkür ederim..
ama herhangi bir tepki vermiyor bilgisayar...tanıdı veya tanımadı diye bir uyarı belirtmiyor
-
Bunları uygula.
USB lerinin çalıştığına emin ol.
Diskin açma kapama düğmesi gibi birşey varmı? genelde olur.
Diski formatla. Tavsiyem fat32 dir.
Göremediğim diski nasıl formatlıcam dersen partition magic 8.0 crack var internette onu kullan. DİKKAT bu program çok sakat birşeydir dikkat et.
-
Hocam bu alet virtual COM port kullanıyorsa eğer COM ların çakışması gibi bir olay olabilir...
O USB girişinde sorun olabilir...
Bir de aygıt yonetıcısınden USB lerın hepsının aktıf oldugundan emın ol...
Tabii bir de Virtual COM port kullanıyorsa alet, driver yuklemezsen görmemesı sorunu oluşabilir,
Hatta oluşabilir değil oluşacaktır...