USB Hid
-
-
sorun nedir hocam daha detaylı yazarsan biliyorsam yardımcı olabilirm? pic de falan mı kullanacaksın?
-
evet hocam. sanal havacılık için amatör bir kokpit yapma isteğim var. temel olarak pic aracılığı ile oluşturduğum kodları klavye kombinasyonlarına cevirip USB üzerinden klavye girdisi olarak aktarmak istiyorum. uzun zamandır da programlamadan uzak kaldığımdan epey zorlandım. USB Hid aradığım olay gibi görünüyor. araştırıyorum bende.
-
anladım hocam, ben usb için sana 18f 4550 yi tavsiye ediyorum bi de 2550 var ama daha az i/o su var ama aynı işlevi sağlıyor. 18f4550 alırken dikkat et dip soketli al diğer türlü zorlanırsın..
bu pic in usb desteği var ve gayet güzel çalışıyor, usb için bi tane bootloader yüklemen gerekiyor, zaten derleyicilerden o işi halledebilirsin var örnekleri v.s. derleyici olarak CCS C kullanıyor(dum).
bir de 24 serisi bi pic vardı usb destekleyen ama modelini unuttum ama bence 18f4550 idealdir.. bunun haricinde farklı çözümlere de yönelebilirsin, avr, arm, arduino gibi..
-
arduino ya bakmıştım. cazip gelmedi. bahsettiğiniz pic ile yapılmış bir kaç örnek proje gördüm. araştırmaya devam ediyorum. teşekkür ederim ilgin için. biraz zamanımı alacak kopyala yapıştır olsun istemiyorum. uzun zaman sonra pic e yeniden adım atacağım.