folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Usb İle 2 Bilgisayarı Bağlama

Usb İle 2 Bilgisayarı Bağlama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

bilgisayarıma Hidrag.a girdikten sonra birtürlü toparlanamadı, format atacam ama 100 gb verim var, hardisk fiyatlarıda uçtu, düşündüm, İki ucu erkek USB kablosu var bende, iki ucunu farklı bilgisayarlara taksak, veri aktarımı yapamaz mıyız? mümkünatı var mı yani bir yazılımla diğer pcyi geçici süreliğine sürücü gibi göstermemizin ? bugun mediamarkt'te adam sordum adam error verdi aq, öyle bi kablodan bile haberi yokmuş adamın :/

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Salu3
    Salu3's avatar
    Erkek

Ben de merak ettim. Takipteyim.

Tren odun seçmez hacı abi...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

Ethernet kablosunun bir ucunu ters yap.( Renk sıralamasının tam tersi) sonra birini bir pc ye diğerini ötekine bağla. 2 pc arasında ağ kur. sonra verilerini diğerine aktar.

Bu şekilde yapabilirsin ama usb den bağlantı yapabilir misin bilmiyorum.

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

çok aklıma geldi. tam gece yatağa girdiğimde. ama hiç araştırıp denemedim,ihtiyaç duymadım. ama oluyosa şu günlerde çok işime yarayacak bişey.takip

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek

Bende birsey sorayım

Bir Flash diskten 2 tane usb çıkışı olsa farklı PC'lere taksak. 2 PC'dede çalışırmı usb

Çalışıyorsa program yapılıp, 2 pc arasında veri aktarılabilir gibi

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

matr0x bunu yazdı:
    -----------------------------

Ethernet kablosunun bir ucunu ters yap.( Renk sıralamasının tam tersi) sonra birini bir pc ye diğerini ötekine bağla. 2 pc arasında ağ kur. sonra verilerini diğerine aktar.

Bahsettiğiniz sanırım A ve B standartı cross kablo olayı. Çogu hatta neredeyse bütün ethernet kartları bu işlemi artık kendisi yaparak düz bir kablo ilede veri transferi sağlıyor.

joe_black bunu yazdı:

çok aklıma geldi. tam gece yatağa girdiğimde. ama hiç araştırıp denemedim,ihtiyaç duymadım. ama oluyosa şu günlerde çok işime yarayacak bişey.takip

köprü vasıtası ile bağlamadıktan sonra hiç birşey olmaz hocam. USB to USB kabloları var onların ayrı.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Connecting-Two-PCs-Using-a-USB-USB-Cable/248

http://www.leyladansonra.com/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:

matr0x bunu yazdı:

Bahsettiğiniz sanırım A ve B standartı cross kablo olayı. Çogu hatta neredeyse bütün ethernet kartları bu işlemi artık kendisi yaparak düz bir kablo ilede veri transferi sağlıyor.

joe_black bunu yazdı:

köprü vasıtası ile bağlamadıktan sonra hiç birşey olmaz hocam. USB to USB kabloları var onların ayrı.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Connecting-Two-PCs-Using-a-USB-USB-Cable/248

saolasın hoca. ama bu fiyata hdd alır atarım çok pahalı ya :F

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:

matr0x bunu yazdı:

Haklısın hocam uzun zamandır donanımla ilgilenmiyorum. 2007-2008 de anlattığım gibi yapıyorduk.

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

seri port dönüştürücü kablo ile usb bağlantısı yapabilirsin. bir ucu vga diğer ucu usb.. 12 dolar ücreti istanbulda...
    usb den diğer pc nin dişisine bağlayabilirsin. cd si içinde olacak...

http://www.cimri.com/s-link-rs-232-2-0-serial-to-usb-cevirici

cd siz alma hacıııı..

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

USB de bir host vardır, o host clock sağlar, iki pcyi taktığında ikiside clock sağlamaya calışır, buda çakışmaya sebep olur, yani lafın kısası olmaz...

İki PC arasında elinde bir ethernet kablosu var ise ikisini birbirine bağla, birisine 192.168.1.1 diğerine 192.168.1.2 ve ikisinede ağ maskesi olarak 255.255.255.0 ver, ağ geçidi vermene gerek yok çalışır.

Günümüzdeki ethernetlerin coğu MDI/MDIX destekliyor, yani medium dependent interface crossover denen bu özellik sayesinde, ethernet kartı karşısındaki kabloyagöre kendisini cross olarak ayarlıyor...

İlla cross kabloya gerek kalmaz.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

USB de bir host vardır, o host clock sağlar, iki pcyi taktığında ikiside clock sağlamaya calışır, buda çakışmaya sebep olur, yani lafın kısası olmaz...

İki PC arasında elinde bir ethernet kablosu var ise ikisini birbirine bağla, birisine 192.168.1.1 diğerine 192.168.1.2 ve ikisinede ağ maskesi olarak 255.255.255.0 ver, ağ geçidi vermene gerek yok çalışır.

Günümüzdeki ethernetlerin coğu MDI/MDIX destekliyor, yani medium dependent interface crossover denen bu özellik sayesinde, ethernet kartı karşısındaki kabloyagöre kendisini cross olarak ayarlıyor...

İlla cross kabloya gerek kalmaz.

son iki cümlesi aşırı teknik olsada, ilk iki cümle anlaşılabilir tarzdan, bunu deneyecem bakalım.

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
Toplam Hit: 3325 Toplam Mesaj: 11