Usb İle 2 Bilgisayarı Bağlama
-
bilgisayarıma Hidrag.a girdikten sonra birtürlü toparlanamadı, format atacam ama 100 gb verim var, hardisk fiyatlarıda uçtu, düşündüm, İki ucu erkek USB kablosu var bende, iki ucunu farklı bilgisayarlara taksak, veri aktarımı yapamaz mıyız? mümkünatı var mı yani bir yazılımla diğer pcyi geçici süreliğine sürücü gibi göstermemizin ? bugun mediamarkt'te adam sordum adam error verdi aq, öyle bi kablodan bile haberi yokmuş adamın :/
-
Ben de merak ettim. Takipteyim.
-
Ethernet kablosunun bir ucunu ters yap.( Renk sıralamasının tam tersi) sonra birini bir pc ye diğerini ötekine bağla. 2 pc arasında ağ kur. sonra verilerini diğerine aktar.
Bu şekilde yapabilirsin ama usb den bağlantı yapabilir misin bilmiyorum.
-
çok aklıma geldi. tam gece yatağa girdiğimde. ama hiç araştırıp denemedim,ihtiyaç duymadım. ama oluyosa şu günlerde çok işime yarayacak bişey.takip
-
Bende birsey sorayım
Bir Flash diskten 2 tane usb çıkışı olsa farklı PC'lere taksak. 2 PC'dede çalışırmı usb
Çalışıyorsa program yapılıp, 2 pc arasında veri aktarılabilir gibi
-
matr0x bunu yazdı:
-----------------------------Ethernet kablosunun bir ucunu ters yap.( Renk sıralamasının tam tersi) sonra birini bir pc ye diğerini ötekine bağla. 2 pc arasında ağ kur. sonra verilerini diğerine aktar.
-----------------------------Bahsettiğiniz sanırım A ve B standartı cross kablo olayı. Çogu hatta neredeyse bütün ethernet kartları bu işlemi artık kendisi yaparak düz bir kablo ilede veri transferi sağlıyor.
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------çok aklıma geldi. tam gece yatağa girdiğimde. ama hiç araştırıp denemedim,ihtiyaç duymadım. ama oluyosa şu günlerde çok işime yarayacak bişey.takip
-----------------------------köprü vasıtası ile bağlamadıktan sonra hiç birşey olmaz hocam. USB to USB kabloları var onların ayrı.
http://www.hardwaresecrets.com/article/Connecting-Two-PCs-Using-a-USB-USB-Cable/248
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------matr0x bunu yazdı:
-----------------------------Ethernet kablosunun bir ucunu ters yap.( Renk sıralamasının tam tersi) sonra birini bir pc ye diğerini ötekine bağla. 2 pc arasında ağ kur. sonra verilerini diğerine aktar.
-----------------------------Bahsettiğiniz sanırım A ve B standartı cross kablo olayı. Çogu hatta neredeyse bütün ethernet kartları bu işlemi artık kendisi yaparak düz bir kablo ilede veri transferi sağlıyor.
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------çok aklıma geldi. tam gece yatağa girdiğimde. ama hiç araştırıp denemedim,ihtiyaç duymadım. ama oluyosa şu günlerde çok işime yarayacak bişey.takip
-----------------------------köprü vasıtası ile bağlamadıktan sonra hiç birşey olmaz hocam. USB to USB kabloları var onların ayrı.
http://www.hardwaresecrets.com/article/Connecting-Two-PCs-Using-a-USB-USB-Cable/248
-----------------------------saolasın hoca. ama bu fiyata hdd alır atarım çok pahalı ya :F
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------matr0x bunu yazdı:
-----------------------------Haklısın hocam uzun zamandır donanımla ilgilenmiyorum. 2007-2008 de anlattığım gibi yapıyorduk.
-
seri port dönüştürücü kablo ile usb bağlantısı yapabilirsin. bir ucu vga diğer ucu usb.. 12 dolar ücreti istanbulda...
usb den diğer pc nin dişisine bağlayabilirsin. cd si içinde olacak...http://www.cimri.com/s-link-rs-232-2-0-serial-to-usb-cevirici
cd siz alma hacıııı.. -
USB de bir host vardır, o host clock sağlar, iki pcyi taktığında ikiside clock sağlamaya calışır, buda çakışmaya sebep olur, yani lafın kısası olmaz...
İki PC arasında elinde bir ethernet kablosu var ise ikisini birbirine bağla, birisine 192.168.1.1 diğerine 192.168.1.2 ve ikisinede ağ maskesi olarak 255.255.255.0 ver, ağ geçidi vermene gerek yok çalışır.
Günümüzdeki ethernetlerin coğu MDI/MDIX destekliyor, yani medium dependent interface crossover denen bu özellik sayesinde, ethernet kartı karşısındaki kabloyagöre kendisini cross olarak ayarlıyor...
İlla cross kabloya gerek kalmaz.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------USB de bir host vardır, o host clock sağlar, iki pcyi taktığında ikiside clock sağlamaya calışır, buda çakışmaya sebep olur, yani lafın kısası olmaz...
İki PC arasında elinde bir ethernet kablosu var ise ikisini birbirine bağla, birisine 192.168.1.1 diğerine 192.168.1.2 ve ikisinede ağ maskesi olarak 255.255.255.0 ver, ağ geçidi vermene gerek yok çalışır.
Günümüzdeki ethernetlerin coğu MDI/MDIX destekliyor, yani medium dependent interface crossover denen bu özellik sayesinde, ethernet kartı karşısındaki kabloyagöre kendisini cross olarak ayarlıyor...
İlla cross kabloya gerek kalmaz.
-----------------------------son iki cümlesi aşırı teknik olsada, ilk iki cümle anlaşılabilir tarzdan, bunu deneyecem bakalım.