USB Kablo - Ek Güç
-
Arkadaşlar merhabalar.
USB modemde kullanmak üzere usb kablo bakıyordum.
modem ile pc kasası arası bir 6 metre filan var.
5m kablo buldum ama işimi görmüyecek sanırım.
Aklımdaki düşünce şudur. 6 metre cat6 alsam. bunun iki ucuna usb konnektöri lehimlesem.
Sorun yaşar mıyım ? Netten bakındığım kadarıyla genelde güç sorunu oluyormuş (?)
Dataya birşey olurmu olmaz mı fikrim yok.
Lakin kablo yolunun üzerinden bir çok priz var. yani istediğim yerden 5v 1A verebilirim.
Söyle birşey geldi aklıma ama daha önce denemedim ? Deneyeniniz varmıdır ? Fikriniz nedir ?

GND filan kullanılıyorsa DATA yı 3 leyip yine dışardan 5V verebilirim ?
Teşekkürler.
Ekleme söyle birşeyde buldum direk 7805 regüle ile sürülmiş ? Dediğim hesaba geliyor sanırım ? Orta iki hiç ellenmemiş sadece güç çıkılmış.

-
Fikir çok güzel ama hiç denemedim.
Eklemedeki resim anladığım kadarıyla 9V DC'yi AC'ye çeviren bir sistem. Uzmanlık alanım değil sonuçta. Elektronikçiler gelip olaya el atarlar heralde. Senin ilk çizimin gibi olursa olur gibime geliyor.
NoktaliVirgul tarafından 27/Şub/13 00:09 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam 5v 1amper veya daha üstü bir adaptörle gücü ver, bakırlı kalın bir kabloyla da datayı taşı, sıkıntı yaşamazsın.
Ama lehimleri çok düzgün yapmalısın. Data kablosunun da dışı izoleli olmalı.
Adaptörden çıkan kutuplara dikkat et, ters bağlarsan bum olabilir.
Edit: Webcam'le böyle birşey yapmıştım.
Kaan tarafından 27/Şub/13 00:07 tarihinde düzenlenmiştir -
uln 2803 bi bak hocam işini görür hatta usd uln 2803 yaz bi devre çıkar :)
-
NoktaliVirgul 9v ac ve ya dc gücü alıp doğrultmuş 1000uf kond. filan var ordan 7805 ile reg. etmiş hatta salmış. ara tetik led vs. var ama gerek yok onlar bana.
kaanstain güç konusunda sıkıntı olmaz hocam 1-2 o sorun değil :) Tek merak ettiğim bu metrelerin data'ya herhangi bir etkisi olup olmayacağı.
Çalışma mantığı hakkında fikrim olmadığı için birşey diyemiyorum. bi kaç gün içinde Konya sokağa gidip usb kon. sorucam bakalım. eğer mesafedeki tek sorun güç ise usb modem kullanıcam çünkü.
ucenmi uln2803 araştırıyorum hocam datasheetine bakıyorum. sanırım bunla repeater tarzı birşey yapabilirim ?
oha bu uln2803 ile yapabilirim sanırım 9-10dan sürüp 3.metreye filan koysam iş yapar sanırım ?
baristbt tarafından 27/Şub/13 00:23 tarihinde düzenlenmiştir -
bu cizdigin sekilde datayi tasimaz sanirim. iki usb kablosunu ek yapsan olmuyor mu?
-
cat5 kullanma cat5in yarısıbakıdır diğer yarısı demir alışımlı diafon veya alarm kablosu kullan bu arada 7mt kendi yaptığımız kablo ile usb sorunsuz çalıştı 1 mt daha usb ek kablosuylada çöze bilirsin
-
Hocam USB uzatma işin çözüldü mü bilmiyorum ama ''USB wi-fi Cihazları uzatma kablosu ile çalıştırma (EXTENDER) '' konusuna bir sitede rastladım, yapımı fotoğraflarla gösteriliyor:
http://www.wifi-sistem.com/usb-wireless-adaptorler/1146-usb-wi-fi-cihazlari-uzatma-kablosu-ile-calistirma-extender.html?phpMyAdmin=3da74669090e189bf967dbc28cc27d86
-
ne cimri adamsın amk.
eklesene bir metre daha. dişi erkek.
bişey olucağını sanmıyorum
-
hocam 6 metreyi çok rahat bir şekilde görür