Usb Nin Readyboost Özelliği?
-
bazı usb lerde readyboost özelligi var (bkz:toshiba) gerçekten hissedilir bir fark yaratıyormu deneyen varmı?
-
o kadar etmiyor boyutundan ziyade yazma hızı etkiliyor bu durumu... taşınabilir hdd lerde de readybost u kullanabiliyorsun yanlış hatırlamıyosam... onlarda yapsan readybost u flashlardan daha cok verim alırsın tahminimce... ççunku yazma hızı ve boyutu bariz olarak takar flashlara... ama ekonomi ozelliğinin kapalı oılması gerekir sanırım cunku external hdd uyuduğunda uyanması biraz sürüyo ( bende western digital var uzun sure ellemezsen uyuyo 4 saniye gibi bi uyanma olayı oluyo ) :)
bunlar benim deneyim ve tahminlerim :)
-
Blitz bunu yazdı:
-----------------------------
o kadar etmiyor boyutundan ziyade yazma hızı etkiliyor bu durumu... taşınabilir hdd lerde de readybost u kullanabiliyorsun yanlış hatırlamıyosam... onlarda yapsan readybost u flashlardan daha cok verim alırsın tahminimce... ççunku yazma hızı ve boyutu bariz olarak takar flashlara... ama ekonomi ozelliğinin kapalı oılması gerekir sanırım cunku external hdd uyuduğunda uyanması biraz sürüyo ( bende western digital var uzun sure ellemezsen uyuyo 4 saniye gibi bi uyanma olayı oluyo ) :)
bunlar benim deneyim ve tahminlerim :)
-----------------------------peki o stand by olayı kapanmıyormu cok uyuz bi durum
-
Hocam ramin hızını yakalamayı hiç düşünme çünkü ram ile arasında çok büyük hız farkları var,oyun vb uygulamalarda kullanmanızı tavsiye etmem çünkü çok büyük performans problemi oluyor
-
The_FCN bunu yazdı:
Blitz bunu yazdı:
-----------------------------peki o stand by olayı kapanmıyormu cok uyuz bi durum
-----------------------------hacı boşver readybosttan gelcek yardım allahtan gelsin git ram al adam gibi takıl... :)
-
:D
usb alcamdadedim boyle bi nimet varsa nie kullanmim fakat pekte nimet değilmiş giibi neyse scandisk alırım bitane cruizer idare eder
-
yaza sile ömrünü yiyo zaten flashın :F