Usb Wireless Stick Sinyal Gücü Arttırma
-
Denemek için US Robotics 9108 modem ile bağlantı kurmayı denediğimde de sonuç aynı olduğundan problemin usb wifi stickte olduğu ortaya çıktı.
Manivero Forumlarındaki bu konuyla ilgili sinyal alımını arttırmaya yönelik tüm yöntemleri okudum fakat hiçbiri fazla aklıma yatmadığından dıştan yansıtıcılar vb.yerine direk usb stickin içini açtım ve donanımsal bir değişiklik yapmaya karar verdim.
Aşağıdaki resimde usb stick in pcb sini görüyoruz.

Kırmızı ile işaretlenen kısımdaki metal kpağı söktüm.
Pcb kartın üzerinde anten görevi görmesi için dizayn edilen yerin ne kadar yetersiz olduğu ilk bakışta belli oluyor.
Yeni anteni sadece yaklaşık 10cm uzunluğunda 0.35mm lik sıradan bir kabloyu resimdeki şekle getirerek şeklinin bozulmaması için yapon yapıştırıcı ile yapıştırdım.ve tabii bir ucunu 3mm kadar açtım.(sokete girecek iletken tel)

Sonuç beklentilerimin çok çok üzerinde oldu.Sinyal seviyesi %7~%17 arasında gidip gelirken ve sık sık bağlantı koparken bu işlem sonrasında %82~%97 arasına çıktı ve bağlantıda herhangi bir kopma yaşamadım.Sinyal seviyelerini farklı programlar ile kontrol ettim ve hepsinde yaklaşık aynı sonuçları okudum.
Bu işlemi yapmadan önceki gibi düşük sinyal problemi olanlar ve bu basitmiş bunu yapabilirim diyenler deneyip görebilir.Tamamen geri dönüşü olan bir yöntem olduğundan garantinin bozulması gibi bir sorunuda yok.
*Cihazınıza işlemi kendiniz yapacağınız için herhangi bir sorumluluk kabul edemem*Deneyip denememek tamamen size kalmış.
Yukarıdaki değerlerde herhangi bir abartı yoktur tamamı yazılımlarla ölçülmüş değerlerdir.Uni'den bir akrds denedi işe yarıyor ayrıca alıntıdır....
-
biz direk oraya bakır bi kablo lehimlemiştik
antenin bağlı olduğu alimünyuma : ) halka şeklinde (halka antenler gibi ) :D
-
iiii de hjm
sinyal arttırımını neden aparattan yapıyosunki onca iş... sonuc ta alıcı değilmi bu alettttt... modeme daha ii bi anten almak varken neden bu risk?
-
la olm adam yeni anten almış işte
150 $ verip anten almak var
1 ytl lik kabloyla anten yapmak var
-
yanlis yapmissin;
o metal cerceve gibi olan sey normalde ustu kapakli bi alet; adi faraday kafesi onun kapagini kaldirdigin icin sinyalde daha fazla karisma bununla beraber zayiflama olacaktir. bu tip mikro aletler ileri muhendislik tasaimlari sonucu ortaya cikmaktadir. cok fazla kurcalanmaktan hoslanmaz.. anten tamam ii dusunmussun ama o metali kardirmamalisin ;)
ugrasacagin yere birazdaha odeyip daha yuksek guclu olanlari satin almani tavsiye ederim ;)
-
birde antenler mumkun oldugunca duz olarak kullanilmali
-
xxx_simiyagov_xxx bunu yazdı:
-----------------------------iiii de hjm
sinyal arttırımını neden aparattan yapıyosunki onca iş... sonuc ta alıcı değilmi bu alettttt... modeme daha ii bi anten almak varken neden bu risk?
-----------------------------hacı 1.si 100 dolarlık anten almak adama koyar
2.si ya aldığı sinyal alt/üst komsudan , bakkaldan , manavdan falansa ve cok azsa? yani kaynakla adamın alakası yoksa?