Usb Ye Ubuntu Kurulumu Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

slm müridler söle bir problemim var.ubuntuyu indirdim.fakat ubuntuyu usb nin içine kurmak istiyorum böle bişi mümkün mü ? nette araştırdım hep usb yi boot olarak kullanmışlar.ama ben direk usb ye ubuntuyu kurmak istiyorum.böle bir video fln biliyormusunuz yada herhangi bi sekilde yardımcı olabilirimisiniz ?

edit: boottan açtıgım zaman ubuntuyu açılıyor fakat ubuntuyu bilgisayarın içine kuruyor..ilk defa ubuntu kullanacam...söle bi durum var ubuntu kurulum var masa üstü gibi olan yerde, bu esnada windowsun içindeki dosyalarıda görebiliyorum sadece kullanamıyorum. c++ açmayı denedim olmadı..sanırım kurmak gerekiyor fakat ben bilgisayarın içine kurmak istemiyorum..

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek

http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ 

tam olarak istedigin usb den kurup çalıstırmak sa bu 

ıso yu goster usb goster bıttı

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

yok hocam bu usb yi bootluyor.usbye kurmuyor.neyse artık bilgisyarın üstüne kuracam fakat performansta düşüş yaşatırmı ? win8 ve ubuntu olacak bilgisyarda

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:
    -----------------------------

yok hocam bu usb yi bootluyor.usbye kurmuyor.neyse artık bilgisyarın üstüne kuracam fakat performansta düşüş yaşatırmı ? win8 ve ubuntu olacak bilgisyarda

hocam program ile usb ye yazdırırken aşağıdan özel boyut sseçip linuxun ayarlarını-dosyalarını usb içine kaydetmesini sağlarsın.

usb ye kurulmuş olur

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

flash belleğin ömrünü çabucak bitirmek için güzel yöntem

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ekerci bunu yazdı:

Windows 9 kur microsoft sitesinde yayınlanmış ayrıca harrdisk,e istediğin işlerim sistemi kurup windows 9 üzerinden geçiş yapabiliyorsunve açılış hızıda şimdiye kadar çıkmış tüm işletim sistemlerinde daha iyi daha hızlı pentium 3 bilgisayarda bile açılış hızı 10 saniye sürmemiş.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Jubei bunu yazdı:

Ekerci bunu yazdı:

Windows 9 kur microsoft sitesinde yayınlanmış ayrıca harrdisk,e istediğin işlerim sistemi kurup windows 9 üzerinden geçiş yapabiliyorsunve açılış hızıda şimdiye kadar çıkmış tüm işletim sistemlerinde daha iyi daha hızlı pentium 3 bilgisayarda bile açılış hızı 10 saniye sürmemiş.

hocam naaptın 9 derken :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çokmu uçtum acaba ? :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek

Jubei bunu yazdı:

Ekerci bunu yazdı:

p3 te 10 sn derken :)

Solak Cerrah
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Jubei bunu yazdı:

sönmez dayının kayıp torunu resmen :|

@ekerci: universal usb installer ile kurup yeniden başlat cihazı boot olacak ubuntu. run ubuntu on usb yi enterla o açılır. daha sonra gcc mi ne yüklüyodun sudo apt-get install gcc gibi bi komutla. normal metin editöründe yazdığın kodu komut satırından derleyip çalıştırıyodun, geçen sene yapmıştım bunu ama tam hatırlamıyom. Takıldığın bişey olursa sor burdan cevaplarım.

kurulumu googleda arat yapamazsan sor,zaten bişey yok kurmakta,,ne kuracağını seçiyosun,iso dosyanı seçiyosun,usb sürücüsünü seçiyosun (mesela G: gibi) sonra isteren formatlama seçeneğini işaretliyosun usbyi temizlesin diye,birde eğer istersen 4gb'a kadar yer ayırıyosun(yer ayırman şart yoksa kullanıyorsun ama tek bir text dosyası bile kaydedemezsin ubuntuda,ben bunu 3 yada 4gb ayarlıyorumki sorun olmasın. ama sanal hdd dosyası usbyi dolduruyo,eğer usbyi ubuntu harici kullanacaksan fazla büyük yapma bunu)

:)
Toplam Hit: 1689 Toplam Mesaj: 10