Usbsiz Fan Yapımı
-
şimdi elimde bir çok fan var ben bunları bilgisayarı kullanmadan çalışır hale getirmek istiyorum. Nasıl yapıcam?
elimde; bi power,usb slotun var ek olarak bu usb slotunu powera monteleyip fanıda koydunmu çalıştıramazmıyız? gerçi çalıştırırız ama elektirik bilgisi lazım.
veya onlarıda geçtik o usbleri kucuk bi devre yapıp elektirikle nasıl çalıştırırız?
-
Usb fan yaparsın aşşahdakini kullanırsın =)
-
o aletten yeterince verim alacagımı zannetmiyorum. Açıkcası bana powerı kullanarak fanları powerdan çalıstırmam lazım yani en iyisi o olacak
-
bildiğin adaptör ile çalışıyor ama çok hızlı dönmüyor.
-
power supplyden çıkan herhangi bir power kablosunu al eline
5V da çalıştırmak için kırmızı-siyah uçları
12V da çalıştırmak için sarı-siyah uçları kullan
edit: bilgisayarı kullanmadan çalıştıracam demişsin
o zaman şarj aleti adaptörü kullanabilirsin. -
Varg bunu yazdı:
-----------------------------
o aletten yeterince verim alacagımı zannetmiyorum. Açıkcası bana powerı kullanarak fanları powerdan çalıstırmam lazım yani en iyisi o olacak
-----------------------------
ayn ı verimi alırısn usb eletrik ile aynı işi yapıo -
webcrow un dediği gibi yap.. yalnız bilgisayarı kullanmadanda yaparsın onun dediğini..
bağla herşeyini sonra eline power in anakarta taktığın kocaman ucu varya bi sürü kablosu var.. al onu eline
çentik solunda kalsın
aşağı soldan 4. ile yukarı sağdan 3. yü kısa devre yap yeşil griydi galiba çalışır power.
-
tamamdır hocalar sağolun kullanmadığım bi power vardı yaptım çokta güzel oldu teşekkür ediyorum yardım eden herkeze :)