folder Tahribat.com Forumları
linefolder Kriptoparalar & Blockchain
linefolder Usdt(Tether) Hakkında Teknik Bilgisi Olanlar Asorularım Var

Usdt(Tether) Hakkında Teknik Bilgisi Olanlar Asorularım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

merhaba mritler, tether hakkında teknik bilgisi olanlara özellikler omnicore hakkında transactionlar hakkında sorularım var.

1. tether omni layer ile bitcoin blockchain üzerine yazılan bir kriptopara birimi midir? yani aynı bitcoin blockları gibi tetherında ayrı blokları mı vardır? omnicore ile bitcoin blockchain arasında nasıl bir ilişki var?

2.tether transaction yapmak için elimizde btc mi olması gerekiyor? tether transactionları ile bitcoin transactionları aynı şekilde txidlere mi sahip? tether transactionları bitcoin blockchain explorerda görünüyormu? tether gönderirken omni core elimizdeki btcyi tethera mı çevirip gönderiyor yoksa tether in ayrı walletları var ve ayrıcamı tutuluyor?

3.omnicore ile hem bitcoin blochchain hem tether blockchain kullanılabiliyormu ? yani omnicore kullanarak hem bitcoin hem tether işlemleri yapabilirmiyim? tether ve bitcoin işlemleri için ayrı ayrı hem omnicore hem bitcoin core mu kurmam gerekiyor yoksa sadece omnicore yeter limi?

4.tetherın feeleri nasıl ayarlanıyor?

5. tether ve bitcoin adresleri aynı mı? aynı adresi hem tether hem bitcoin için kullanabilir miyim? bir tether adresini bitcoin adresinden nasıl ayırt edebiliriim?

6.tether txid leri btcoin txidleri ile aynıysa ikisini nasıl ayırt edebilirim?

7.aynı txid tether explorerda farklı blockhain explorerda farklı görünüyor bunu nasıl aöıklayabilirim?

örn:

https://omniexplorer.info/tx/0fc40f610ea0af91233804665508b998ed90f013958cc6a2e540a90038f07854

https://www.blockchain.com/tr/btc/tx/0fc40f610ea0af91233804665508b998ed90f013958cc6a2e540a90038f07854

teşekkür ederim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

bu seferki projen nedir abi ?

benimde kafamda kullanıcıların düşük fee ile ödeme yapabilecekleri bir fikir var da henüz vakit bulup hayata geçiremedim. doge coin kullanmayı düşünüyorum.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

bu seferki projen nedir abi ?

benimde kafamda kullanıcıların düşük fee ile ödeme yapabilecekleri bir fikir var da henüz vakit bulup hayata geçiremedim. doge coin kullanmayı düşünüyorum.

daha önceki yaptığım borsaya ethereum litecoin bitcoincash vs ekledim tether de ekleyeceğim ama kafama takılan kısımlar var onları çözmeye çalışıyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

1- evet blockchain ile yazilmiş bir coin, tek farki piyasada ki her coin icin kendileri bankda usd tutuyor.

2- elinde btc değil usdt olmasi yani bu para biriminden olması gerekiyor.

3- bundan cok emin değilim ama omni-core'un farkli versionları da mevcut bitcoin litecoin tether usdt gibi.

4- bu konuda bilgim yok. 

5- Adres prefixleri icin teher e yazsan daha iyi olacaktir. çünkü o tarafta başlangıç aralıklarının tanıtılması icin bir ayar mevcut bu walletlarda

6- teknik olarak ayirmanın yolu yok. bu işlemin hangi network de yapildiğini bilip bitcoin block chainininde veya tether block chainde explorer ile bakmak gerekir.

7- aslında 6 ile aynı cevap. Bu işlem senin bilgisayarinin c:\ içindekiler ile benim pc'min c:\ inin icindekiler gibi farklidir. sürücü harfinin (txID'inin) aynı olması ayni sucuru oldukları anlamına gelmez. farkli networkler.

birde ozel bir proje icin benim araştırmalarım da mevcut sana bir pm atıyorum

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
Toplam Hit: 1804 Toplam Mesaj: 4
tether usdt omni layer omnicore bitcoin blockchain