Ütopyalar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Bu bölümde pek fazla kitap incelemesi yapılmadığını düşündüğüm için bir başlangıç yapayım dedim kendime. Ve başlangıç için en güzeli ütopyalar olur herhalde...

Bildiğiniz gibi, insanoğlu önce hayal eder, sonra yaratır. Ali Baba ve Kırk Haramiler masalındaki sözle açılan kapı, bugünün dünyasının gerçek bir aleti değil mi? Artık neredeyse tüm marketlerin girişlerini hareket dedektörüyle açılan kapılar kontrol etmiyor mu?

Bu yüzden belki de, ütopyalar en önemli edebiyat eserleridir. İyi yada kötü, bir dünya olasılığını canlandırırlar gözümde.

Mesela

Thomas More - Utopia.

16. yüzyılda yazılan bu kitap, Marx'tan neredeyse 300 yıl önce, insanların eşit olduğu bir dünyayı hâyal eden bir insanın beynine girmemizi sağlıyor. Farklı yaıyn evlerinden çevirileri çıkan bu kitabın en iyi çevirisini CEM Yayınları'ndan temin edebilirsiniz.

İncelemek için http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=37258&session=85158754381215942049&LogID=

-------------

Daha karanlık bir ütopya ise 1948 yılında yazıldı. Yazarının ikinci dünya savaşı yıllarındaki bunalımları esnasında yazılan bu kitap bugünün dünyasını o kadar çok hatırlatıyor ki, insan ütopya demekten çekiniyor bazen. Düşünün ki Biri Bizi Gözetliyor programlarının hepsi o kitaptan çıktı. kendi çalışanlarını denetlemelerini hayal eden adam, bugün onların gerçek olduğunu görseydi, herhalde kahrından ölürdü...

George Orwell'ın 1984 adlı romanı, daha karanlık bir dünyanın ve amerikan hegamonyasının nerelere varabileceğini gözlerinin önüne getirmek istiyorsa kesinlikle alınmalı. Can Yayınları çevirisini diğer yayınevlerinin çevirisinden daha başarılı bulduğumu belirtmek isterim.

İncelemek için:  http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=18793&session=85158754381215942049&LogID=

------------

Benim için en az tanıttığım iki kitap kadar önemli bir başka kitap ise Ursula K. Le Guin'e ait: "Mülksüzler"

Mülksüzler, iki ayrı gezegende, farklı sistemlerde yaşayan (bir gezegende sosyalizm, kapitalizm ve olası diğerleri, diğerinde ise anarşizm) insanların iletişimi, birbirlerine bakışı üzerine müthiş bir kitap. En az diğer iki kitap kadar değerli olan bu kitap Metis Yayınevi tarafından Türkçe'ye çevirildi. Okumanızı ısrarla tavsiye ediyorum...

İncelemek için: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=9054&session=85158754381215942049&LogID=

Dip Not: Kitapyurdu.com reklamı yapmamaktayım. Yayınevi reklamı da yapmıyorum. Sadece inceleyebileceğiniz linkleri verdim. Yazdığım herşey bana aittir.

(Daimi imza : Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ütopyalarım ne kadar dikkat çekmiş ama, insanlar hayal kurmaktan mı korkuyorlar? Yoksa hayallerin gerçek olmasından mı???

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hiçbiriniz mi ilgilenmediniz ütopyalarla? Düşündüğünüz yegâne şey sanatçının emeğine kara çalıp mp3 dinlemek mi?

Ne tiyatro yazısı, ne vizyon bilgisi, ne adam gibi albüm tanıtımı!

Bu mudur sizin sanatınız, sanata yaklaşımınız?!

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    Şimdi görebildim topic'ini criminal abi. Sinirlenme hemen :) Tavsiye ettiğin kitapları kitapyurdu'nda inceledim. Güzel kitaplara benziyorlar. Elimde ki kitap bittiğinde üçünden birini alacağımdan emin olabilirsin :) Bu arada diğer arkadaşlardan da duyarlılık bekliyorum.!!

kendinize ayığ olunuz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

"...Utopia'nın  kurumlarını başka uluslarınkiyle karşılaştırınca bir taraftaki bilgiliğe ve insanlığa hayran olmakla,öbür taraftaki akılsızlığa ve barbarlığa vahlanmaktan kendimi alamıyorum"
                                                                                                                              Thomas More

Elimdeki 1989 baskısınıın arka kapağında bu yazıyor süper bir kitap ince(10 sayfadan sonrasını okuma gereği duymayan büyük Türk halkım için)okunması lazım...

Aklı olan Criminali msn e eklerde kitap sohbeti yapar.Kitap kurtu reklamı yap istersen abi kim ne der sana:)

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Aklı olan ekler ekler de... Criminal ekler mi??? Ben Msn kullanmıyorum ki doğru düzgün, ayda birgün ancak!...

Size ne güzel albümler, kitaplar tanıtmak isterdim. Dikkat edeceğinizi bilseydim!...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    inan tecrübelerinden faydalanmak isterim ve bu konuda istekli arkadaşlarda vardır criminal hocam burda bizi aydınlatablirsin..

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek
    Eşaron DİYE BİR KİTAP VARDI
    SANIRSAM O DA ŞİMDİKİ AMERİKANIN ÜTOPYASI OLMASI LAZIM UYGUNLUK GÖSTERDİĞİNİ DUYMUŞTUM( İLGİLENENLERE....(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Bazı çevrelerce komünizm ütopyadır bazılarına göre şeriat
    :))

Sen kitap tavsiyesi yap hocam okuruz,yeterki bizi bilgiye götürecek birşeyler olsun,ki onu da vereceğinden eminim

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Criminal
    Criminal's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    İyi bakalım, elimden geleni yaparım.

Toplam Hit: 1524 Toplam Mesaj: 10