

Uydu Alıcısının Yayınını Başka Bir Yere Aktarmak
-
SelamunAleyküm,
DSmart veya Digiturk abonesiyim diyelim. Bunun modeminden bir kablo aracılığı ile bilgisayara bağladım vs. tarzı bişey. Ben o yayını başka bir yere aktarabilirmiyim? Galiba yasal olmayan yollarla oluyormuş bu dediğim ama yardımcı olabilecek varmı? Program veya Sistem.
-
Hocam tam sorunun karşılığı olmayabilir ama kablosuz ses ve görüntü aktaran modeme benzeyen cihazlar var. Fiyatları ben aldığımda 70 tl civarındaydı. Cihaz iki parçadan oluşuyor. Vericiyi receivera, alıcıyı da görüntü almak istediğin yerin scart girişine bağlıyorsun. Tek sorun bir taraf ne izliyorsa diğer tarafta onu izlemek zorunda.
Cihaz bu:
http://www.devsepet.com/sunny-at-1600-kablosuz-gÖrÜntÜ-aktarici-p-79178.html
-
Peki Bu Dediğin Diyelim Ben Malatyadayım Karşıdakide Ya Malatya İçinde Yada Farklı Bir Şehirde Ona Gidermi Görüntü?
-
Yani İnternet Üzerinden Aktarılacak Demek İstediğim O. Mümkündür Bence Ama Nasıl İşte.
-
Hocam bu telsiz telefon gibi birşey. Kapalı alanda yanılmıyorsam 100 açık alanda 350 m çekme mesafesi var. Aynı apartman içinde falan olabilir ama şehirler arası olmaz.
Şehirler arası yada uzak mesafe aktarmak için aklıma şöyle bir yöntem geldi. Bilgisayarlara takılan güvenlik kameraları için satılan DVR kartları kullanabilirsin. DVR kartların arkasında kameraların bağlandığı video ve ses girişleri vardır. Receiverdan gelen görüntü ve ses kablolarını buraya bağlarsın. Görüntüyü bilgisayara verirsin. Bundan sonrası DVR karta düşüyor. DVR kartların uzaktan erişim özelliği mevcuttur. Yani güvenlik kameralarını bir başkası internet üstünden görebilir. Aynı şekilde bu özelliği kullanarak senin makinendeki görüntüyü internete açarsın. İzlemek isteyen uzaktaki biri senin makinenin IP sini tarayıcısının adres satırına girer. Görüntüyü bu şekilde alabilir diye düşünüyorum. Fakat kullanacağın DVR kartın FPS (frame hızı) değeri yüksek olmalıdır. Yoksa görüntüde kasmalar takılmalar meydana gelebilir. Aynı şekilde görüntüyü alacak kişinin bağlantı hızı ve senin bağlantı hızın yüksek olmalıdır.
Bahsettiğim yöntem sadece mantık yürütmedir. Deneyen birini görmedim. Fakat teoride mümkün gibi görünüyor.
-
server kurup yayın veriyorlar.paralı olarak sistem ayni yani..
şurda anlatılmış biraz
http://www.ozmena.com/nasil-yaparim/newcamd-server-kurma-inpax-ve-dreambox-icin-124000.html
-
Bknz (dj_Alper )
-
yapıldığını biliyorum nasıl yapıldığını bilmiyorum ama yakalananlara neler yapıyolar sorma orasını cezası cok büyük ve sıkı takibi var boş ver illegal işleri hacı