Uydudan İnternet Bayisi Olma
-
Hocalar selamlar. Bundan 10 sene önce ben üniversitede iken Aydın/Nazillide NazNet diye bir şey vardı. Altyapı olmayan yerlere uydudan internet veriyordu. Küçük bir dükkanı olan esnaf görünümlü bir adam. Çatıya çanak takıyordun o zaman 300 TL para alıyordu onun için. İnterneti kullanmayı bırakınca da geri alıyordun paranı cihazı verip.
Derken yıllar geçti her şehirde bu oldukça yaygınlaştı. Şimdi her yerde var. Malum deprem sebebiyle Hatay'dan ayrılmıştım kayıplar sebebiyle. Bir buçuk sene geçti alışamadım İzmir'e. Hatayın merkezinde de şuan bir internet problemi var. Ben diyorum ki bu uydudan internet işini Hatay'da yapayım. Ama UzayNet dışında hiçbir firmanın bayiilik başvurusunu bulamadım. Ben bir firmaya bağlı olmadan HatayNet diye bir firma açıp bu işi nasıl yapabilirim.
Araştırdım ama bulamadım. Bilen varsa bi aydınlatsa beni çok sevinirim. Ne kadar sermaye lazım kime gitmek lazım ne sormak lazım vs.
-
İSS nasil kuruluyor cidden ben de merak ediyorum
-
başkan 2 gün önce eve baglattım sibanet hatay erzindeyim , dörtyoldada var. osmaniyede var
3000 kurulum ücreti canak ev içi dagıtıcı kurulum vs.
16mb 310 tl bulundugum yerde hatyok.
sibanet araştır 1 ilde yerde byilikleri .
önce merkezi bir yere alıcı kurulmuş bizim antenler oraya bakıyor.
-
uydu internet diye değil de wifi internet diye geçiyor bu hocam. Lisans vs. gerekiyor diye biliyorum. Zaten bu işi önceden yapanlara hak tanıdılar artık onlarda turktelekom altyapısı internet satıyor. Şehrin belirli yerlerine antenlerle kapsama alanı oluşturuyorlar. Ama hızlar öyle verimli olmuyor ve çoğu eğer sağlam anten yoksa müşteri de kötü hava koşullarında patatese bağlıyor. Ama altyapıs ıolmayan bölgelerde iş görür.
-
Uydudan değil belirli yerlerde yüksek hızda hat çekip yüksek binalara verici kuruyorlar küçük alıcılar ile başvuru yapan müşterinin evine kuruyorlar 100 mb net çekiyor onu 10 kişiye dağıtıyor. Lisans olayı var cihazları çinden getiriyorlar. Bazen yüksek binada oturan birini ikna edip bina sahibine ücretsiz olarak veriyorlar sırf verici kurabilmek için mahallede kaç kişi istiyorsa ona göre planlama yapıyorlar. Getirisi iyi yapanların hepsi köşeyi döndü detaylara hakim değilim.
-
LaNCeLoT bunu yazdı
İSS nasil kuruluyor cidden ben de merak ediyorum
1 milyon nakit parayı banka hesabında göstermen ve sabıka kaydının olmaması gerek. Bu kadar. Daha sonrasında BTK lisans verince Telekom'dan al-sat yapıyorsun işte. O yüzden piyasada bir sürü ZartNet, ZurtNet diye sikko firma doldu.
-
A_REX bunu yazdı
başkan 2 gün önce eve baglattım sibanet hatay erzindeyim , dörtyoldada var. osmaniyede var
3000 kurulum ücreti canak ev içi dagıtıcı kurulum vs.
16mb 310 tl bulundugum yerde hatyok.
sibanet araştır 1 ilde yerde byilikleri .
önce merkezi bir yere alıcı kurulmuş bizim antenler oraya bakıyor.
Arayayım bu firmayı bakalım bunlar bayiilik için ne istiyor Antakya'ya. Eyvallah hocam çok sağol
-
Şöyle 3-5 mürid bir araya gelip temiz bir iss kursak ya? Yatırımsa yaparız, altyapıysa kurarız. Bitane kovalayabilecek adam lazım.
Yolu yordamı bilen varsa aydınlatsın. Avukatı, boku, püsürü her boku ayarlarız.
Biri yol göstersin.
EnableTurk tarafından 10/Haz/24 00:12 tarihinde düzenlenmiştir -
2 yıl bunu kullandım sonrasında mahalleye fiber geldi oturduğum yerde telefon kablosu bile yoktu o derece. 12 mbps veriyordu uydudan ama acayip stabil rahat cs atım işimi gücümü yapıyordum uydudan merkezi bi yerden sinyalle geliyordu ama ara aktarıcı mahallelerden birinde elektrik kesilse bizimki de gidiyordu ama hizmet olarak mahallece acayip memnunduk. fiber gelince eski sistemden yine bunlar üzerinden fibere geçtim devam ediyorum.
-
EnableTurk bunu yazdı
Şöyle 3-5 mürid bir araya gelip temiz bir iss kursak ya? Yatırımsa yaparız, altyapıysa kurarız. Bitane kovalayabilecek adam lazım.
Yolu yordamı bilen varsa aydınlatsın. Avukatı, boku, püsürü her boku ayarlarız.
Biri yol göstersin.
yatırım maliyeti olarak gerçekten çok yüksek ücretler çıkabiliyor. Örnek vermek gerekirse herşey okey BTK lisansı verdi diyelim gidip ripe den lir account açılması lazım ASN numarası alınması için ilk başta 1000€ katılım ücreti ve yıllık 1550€ ücreti var https://www.ripe.net/membership/member-support/payment/ripe-ncc-billing-procedure-2024/ buradan görebilirsiniz. LIR açılınca hemen ipv4 vermiyorlar maalesef çünkü elde bitti boşa çıkan olursa veriyorlar https://www.ripe.net/manage-ips-and-asns/ipv4/ipv4-waiting-list/ burada waitlisti görebilirsiniz ortalama 2-3 yılda şanslıysanız /24 subnet (256 ip) adresi verirler. Bu zamana kadar beklemeyim ben hızlıca iplerim olsun dersenizde bunun içinde ip kiralama lazım bununda yıllık kira ücreti ortalama 1000-1500$ civarında. IP satın alınabilir tabi bununda maliyeti genelde 8000-9000 $ civarında /24 lük subnetlerin (256 ip) in.
Tamam bunları yaptık yıllık bu ücretleri çıkardık diyelim bu seferde network ekipmanları maliyeti çıkıyor adam akıllı bir router bile olmuş 100k TL ortalama fiyatı bu düzgün 10G switchlerde 50-60k TL civarında. Bide üstüne teknik ekibinizin ve müşteri hizmetleriniz olmalı müşteri arttıkca müşteri hizmetleri yükü artacaktır. Yılların Verimerkezi olan Netinternet bile b2c de gerçekten zorlandık özellikle müşteri hizmetleri konusunda diyor. Yani sağlam bir ISS kurmak gerçekten başa bela yapılamaz mı yapılır sağlam paralar ortaya koyulup bir süre para yakacak durumda olmak lazım maalesef :(
Misal şuan verimerkezi hizmeti veriyorum ben benzer süreçlerden geçtim kendi kabinimde kendi network cihazlarımla kendi ip lerimle hizmet vermek için bile belli bir miktarda kesenin ağzını açmam gerekti.Özetlemek gerekirse imkansız değil fakat çooook paralar koymak lazım ortaya ki devler zaten pastanın payını höpürdetmiş ki yeri geliyor bocalıyorlar örnek: Comnet geçen haftalarda yaşanan saldırıdan sonra verimerkezi tarafını zar zor ayakta tuttu sonra toparladı ama son kullanıcı internet tarafı gerçekten içler acısı forumda bile konusu var millet twitterda sövüyor ki bu adamlar verimerkezi işinden geldiler yani.
Ccaglayan tarafından 10/Haz/24 00:47 tarihinde düzenlenmiştir