Üyelik Sistemlerini Kodlarken Takma İsimlerde Hangi Karakterlere İzin Veriyorsunuz?
-
Üyelik sistemlerini kodlarken takma isimlerde hangi karakterlere izin veriyorsunuz? Niçin bu karakterlere izin veriyor ve diğerlerine izin vermiyorsunuz? Mesela Tahribat a yıllar önce üye olduğumda Dr.Kill almak istemiştim ancak . karakterine izin vermediği için DrKill alabilmiştim yanlış hatırlamıyorsam bunun sebebi IRC ile entegrasyondan kaynaklanıyordu.
Günümüzde üyelik sistemi kodladığınız sistemlerde hangi karakterlere izin vermiyorsunuz? Niçin? Hangi sistemlerle uyum içinde çalışmasını istiyorsunuz ve kullandığınız sistemlerin izin vermediği karakterler nelerdir?
Üyelik sistemi kodluyorum. (sözlük scripti). Ama bazı karakterlere izin vermek istemiyorum ama daha önceden bu tür durumlarda tecrübeli arkadaşların fikirlerini öğrenmek isterim.
Saygılar..
-
static function checkUserName($userName) {
$return = TRUE;
if (!preg_match('/^[a-z0-9-]+$/i', $userName)) {
// TODO in future we may want to log attemps
$return = FALSE;}
return $return;
}
direk cp yaptım her zaman kullandığım sınıfımdan.
a-z, 0-9 yeter hocam, gerisi görüntü kirliliği zaten
-
freudSusHaksizsin bunu yazdı
$return = TRUE;
$return = FALSE;}
return $return;
}
Hocam fonksiyonu bulurdum zaten onda sıkıntı yok. Yani yazarız bir türlü. Ancak demişsin ki sadece a-z 0-9 niye alttan tire veya tire yok? Niye nokta yok. Yani niye bunlara izin vermiyorsun? Sebepleri varsa aslında ençok onlarla ilgileniyorum.
-
DrKill bunu yazdıfreudSusHaksizsin bunu yazdı
$return = TRUE;
$return = FALSE;}
return $return;
}
Hocam fonksiyonu bulurdum zaten onda sıkıntı yok. Yani yazarız bir türlü. Ancak demişsin ki sadece a-z 0-9 niye alttan tire veya tire yok? Niye nokta yok. Yani niye bunlara izin vermiyorsun? Sebepleri varsa aslında ençok onlarla ilgileniyorum.
dediğim gibi çirkin duruyo hocam, şahsen sevmiyorum. bence "mehmetAli" "mehmet-ali" den daha güzel, daha okunabilir.
neden birinin "mehmet-ali" yada "mehmet.ali" yada "mehmet_ali" şeklinde kullanıcı adı almasına izin vereyimki ?
-
Peki teknik anlamda şu karakterlere şundan şundan dolayı izin vermiyorum diyen arkadaşlar var mı? Onlarında görüşlerini almak isterim.
-
DrKill bunu yazdı
Peki teknik anlamda şu karakterlere şundan şundan dolayı izin vermiyorum diyen arkadaşlar var mı? Onlarında görüşlerini almak isterim.
teknik olarak bakarsan sadece url de kötü durucak karakterleri almayabilirsin. ' gibi mesela.
onun dışında teknik olarak gözönüne almanı gerektiricek bişey yok isimlerde.
birde url de kullandığın kelimeleri isim olarak kullanmak bazen sıkıntı olabilir.
mesela sitende her kullanıcının site.com/username diye url si oluyorsa ismi "admin" olan kullanıcı olsun istemezsin mesela, çünkü "site.com/admin" url sini başka biyerde kullanıyosundur
işi bilenler için sql inj 10 yıl öncesinin sorunu