Uygulama Çözünürlülük Uyumsuzluğu Yüzünden İconların Küçücük Kalması Ve .Manifest
-
Merhabalar, Mendeley kullaırken iconlar ve sekme kutucukları çok küçük görünüyor, bilgisayarın monitör ve çözünürlük ayarlarını ne yaparsam yapayım düzelmedi, sadece bilgisayarı en düşük çözünürlükte kullanırsam normale dönüyor ancak o zamanda herşeyin çözünürlülüğü düşük oluyor. internette araştırdığımda bir çok kişinin bu durumdan müzdarip olduğunu gördüm.
Çözüm yolu olarak .manifest uzantılı bir dosya ile ya da mendeleyin .exe ye sağ tıklayıp ordan çıkan ayarlardan 640x yaptığımda düzeliyor ancak yine görüntü kaletisi aşırı düşük oluyor makaleleri mümkün değil okuyamıyorum.
Derken bir site buldum burada o proslemi bir arkadaş çözmüş ancak ne dediği hakkında en ufak bir fkrim yok acaba birisi bana yardıcı olabilir mi?
https://gist.github.com/hayamiz/53c1b1a33d89a6dfe3fa32932e56be80
Aşağıya ininince TTTPOB isimli kişinin yaptığı yorumda görebilirsiniz, Mendeleyin QT ile yazıldığını ve QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR 0 ı 1 yapınca çözünürlülüğün düzeldiğini söyüyor ancak bu komutmudur dosyamıdır nedir hiç bir yerde bulamadım
Yardımcı olabilecek var mı
Örnet göörüntü internetten; https://imgur.com/a/JYOKw
-
up olsun.
-
For Windows
From the desktop, right click the Computer icon. Then go to Properties from the context menu -> Advanced system settings -> Environment Variables -> New. Add an environment variable to force correct value for your display.
QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR=0Now add another variable
QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=1(for 100% scale)QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=1.25(for 125% scale)QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=2(for 200% scale)Now, restart Enpass.
If you have multiple displays, please provide comma separated value for each one.
QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=1.25;2(for 125% scale on primary, 200% on secondary)yani bunu QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR, Environment Variables olarak eklemen lazim yukarda yazan sekilde.
-
abdullahazad bunu yazdı
For Windows
From the desktop, right click the Computer icon. Then go to Properties from the context menu -> Advanced system settings -> Environment Variables -> New. Add an environment variable to force correct value for your display.
QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR=0Now add another variable
QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=1(for 100% scale)QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=1.25(for 125% scale)QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=2(for 200% scale)Now, restart Enpass.
If you have multiple displays, please provide comma separated value for each one.
QT_SCREEN_SCALE_FACTORS=1.25;2(for 125% scale on primary, 200% on secondary)yani bunu QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR, Environment Variables olarak eklemen lazim yukarda yazan sekilde.
Kullanıcı için değişkenler bir de sistem değişkenleri var hangisine eklemem lazım, ikisine de ekledim olmadı ama yeni dedikten sonra değişten, değişken adı çıkıyor sanırım değişken adına
QT_SCREEN_SCALE_FACTORSdeğişkene de 1 yazmam lazım değil mi.Her iki kısmada bu şekilde ekledim ama olmadı
erebos tarafından 01/Haz/21 10:14 tarihinde düzenlenmiştir -
QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR bunu 1 olarak ekleyip denedin mi?
-
powershell.exe -WindowStyle Hidden "$Env:QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR=1;start 'C:\Program Files (x86)\Mendeley Desktop\MendeleyDesktop.exe'"
-
abdullahazad bunu yazdı
QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR bunu 1 olarak ekleyip denedin mi?
Aynen bu şekilde yaptım ama hiç bir şey değişmedi
-
end bunu yazdı
powershell.exe -WindowStyle Hidden "$Env:QT_AUTO_SCREEN_SCALE_FACTOR=1;start 'C:\Program Files (x86)\Mendeley Desktop\MendeleyDesktop.exe'"
nereye yapıştırmam lazım
-
erebos bunu yazdıend bunu yazdı
nereye yapıştırmam lazım
cmd yi admin olarak acip yapistir ve calistir hocam.
ayrica hic biri ise yaramiyorsa uygulamayi yazan firmadan destek istesen en dogru. internetteki cozumler bunlar. ise yaramiyorsa yapacak bisi yok hocam.
-
abdullahazad bunu yazdıerebos bunu yazdıend bunu yazdı
nereye yapıştırmam lazım
cmd yi admin olarak acip yapistir ve calistir hocam.
ayrica hic biri ise yaramiyorsa uygulamayi yazan firmadan destek istesen en dogru. internetteki cozumler bunlar. ise yaramiyorsa yapacak bisi yok hocam.
aynen cmd ye yapıştırdım genel uygulama görüntüsü düzeldi ancak bu sefer makaleyi açtığında makalenin yarısı görünüyor o yüzden olmadı.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapayım ben en iyisi bi mail atayım