folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Uygulama İçi Satın Alma (İn-App Billing) Olayı ?

Uygulama İçi Satın Alma (İn-App Billing) Olayı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek

Arkadaşlar daha önce hiç böyle birşey yapmadım, android studio KULLANMIYORUM.

Rad Studio'da geliştirdiğim uygulma için in-app billing (uygulama içi satın alma)  olayını yapmak istiyorum.

Haftlık , 2 haftalık , 1 aylık şeklinde paketlerim olsun istiyorum.

Şimdi bu olayın mantığı nedir , yani google console üzerinden paketler oluşturup onları uygulamayamı eklicez, süre dolduğunda google otomatik olarak kısıtlıcak mı ? , yada banamı bilgi vericek ben kendi serverimde o bilgi ilemi kısıtlamayı yapacağım.

bu konuda şöyle güzelce (Detaylı) açıklayıcı bişeyler yazacak yada anlatacak birileri varmı acaba ?

Kafamda deli sorular.

kUz3y tarafından 26/Nis/18 19:18 tarihinde düzenlenmiştir

Arayan yok, Soranı skim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek

Uygulama içi satın alma ile aynı olay sanırım. Süre hakkında bilgim yok çünkü bende uygulama içi satın alma ile kısıtlar kalkıyordu. Bu kısıtı kontrol eden de google play'di diye hatırlıyorum. Bunlar dışında aklıma gelen bir şey olmadı, kusura bakma.

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

https://developer.android.com/google/play/billing/billing_overview

SUPERBICO tarafından 26/Nis/18 22:49 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

Abonelik sistemi eklemek istiyorsun. Otomatik yenileme aktif ise 1 haftalık abonelik bitince tekrar 1 haftalık olarak yeniliyor diye biliyorum yanlış biliyorda olabilirim.

Kullanıcının aboneliğinin devam edip etmediğini senin denetlemen gerekiyor. Uygulama açıldığında abonelik devam ediyorsa x sayfasını göster, devam etmiyorsa y sayfasını göster gibi.

Sunucudan kontrol edebilirmisin bilmiyorum fakat kullanıcı uygulamadan bir şey satın aldığında bu satın alınan ürünü panelden(sunucundandaki php scriptinden) doğrulayabiliyorsun.

Google play'in web içinde apisi var fakat kullanıcının satın alımlarını gösterirmi bilgim yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek

yokmu bu işi anlatacak bir zaat

Arayan yok, Soranı skim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kUz3y
    kUz3y's avatar
    Erkek

up olsun

Arayan yok, Soranı skim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam merhaba,

Öncelikle uygulama içi satın alma olayını anlatayım. Uygulama içinde ürün satarken google sana benim sistemimi kullanacaksın hemde para kazanacaksın. Bende bundan bir pay istiyorum diyor. Bu yüzden Google wallet kullanman gerekiyor. Uygulama içinde ürün satarken google wallet üzerinden ürününü satıyorsun (Jeton,hak,paket vs vs vs.) google da kendi karını koyuyor üstüne. 

Google sadece aracı firma. Sen bunu normal bir banka ile de çözersin. Bankaların 3d secure olayını kullanırsın.

Google kullanınca şöyle bir mimari yapman gerekiyor.

Google ödeme yaparken uygulama içinde google ödeme APIsine yönlendiriyor. Son kullanıcı parayı ödedikten sonra google sana listeneer ile bir sonuç gönderiyor sende bu sonuca göre adama paketi satıyorsun. Adam programa bağlandıktan sonra kullanıcı bu paketi satın aldı ise kodlarına göre özelliklerini aktif ediyorsun. Yani herşey uygulama içerisinde oluyor. Google sana x paketi şu ücrete koy falan demiyor. Sana sadece banka olmaksızın adamdan ödemesini alıyor senin google wallet'a yönlendiriyor. 

Yani sen paket satacaksan veritabanına paketi satın alan kişileri eklemen lazım. Paket olayını programın kendi içerisinde kurgulaman gerekiyor , farklı programlar yazmayacaksın hocam. 

RAD Studio eklemek için de bunu kullan.

http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Tokyo/en/Using_the_Google_Play_In-app_Billing_Service

Kolay gelsin.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 2296 Toplam Mesaj: 7
mobil