Uyku Modu Ve Kapatma
-
arkadaşlar şimdi bilgisayarı kapatıyorum ama modemde lan ışığı yanıyo demekki ethernet muhabetini kapatmıyor doğru mu?
ama uyku moduna alınca lan ışığı kapanıyor demekkiii ethernet muhabbetini kapatıyor doğru mu?
eee durum böyleyse bunun gibi kapatınca kapatmadığı şeylerde vardır. mesela kapatınca o yazıcı bağlanan soketin işlevini kapatıyor mu?
sırf ethernetin ışığı bile sonuçta elektrik harcıyor. bilgisayarı kullanmayacağım zaman uyku moduna mı alayım? bunun gibi elektrik harcıyan bişeyler vardır.
bide pozisyonu müsait arkadaşlar deneyebilir mi? herkestemi böyle.
dolaylı olarak son noktada israfa girer. bilgisayarı kapatacağımız zaman uyku moduna mı alalım? bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı?
-
hele bi konumu herkes görsün
-
Bios üzerinden yapacağın ayarlar ile kapalı olan bilgisayarını lan üzerinden göndereceğin bir dizi veri ile açılmasını sağlayabiliyorsun. Bu özelliğin biosunda açık olarak gelmiş olabilir. Ki tahmin edebileceğimiz üzere oradan gelen veriyi analiz edebilmesi için bağlantıyı koruması yok denecek kadar az da olsa enerji harcayacaktır.
Uyku modunda iken ethernet kartından bilgisayarı uyandırma olayını hiç duymadım hiçte düşünmedim. Böyle birşey olmayabilir bile. Aygıta ihtiyaç duyulmadığından uyku modunda ışık yanmıyordur.
Edit: Şimdi hatırladım uyku modunda iken birçok alet ile bilgisayarınızı uyandırabilirsiniz. Bunu işletim sisteminden ayarlayabiliyorsunuz bu aygıt bilgisayarı bekleme moduna girmesini engelleyebilsin, bu aygıt bilgisayarı bekleme modundan çıkartabilsin gibi seçenekler vardı şimdi hatırladım. İşletim sisteminde ethernet kartından pcyi uyandırma kapalı ise aygıtı beslemiyordur o yüzden uyku modunda iken ışık kapalıdır.
PcK0 tarafından 18/Tem/15 23:25 tarihinde düzenlenmiştir -
PcK0 bunu yazdı
Bios üzerinden yapacağın ayarlar ile kapalı olan bilgisayarını lan üzerinden göndereceğin bir dizi veri ile açılmasını sağlayabiliyorsun. Bu özelliğin biosunda açık olarak gelmiş olabilir. Ki tahmin edebileceğimiz üzere oradan gelen veriyi analiz edebilmesi için bağlantıyı koruması yok denecek kadar az da olsa enerji harcayacaktır.
Uyku modunda iken ethernet kartından bilgisayarı uyandırma olayını hiç duymadım hiçte düşünmedim. Böyle birşey olmayabilir bile. Aygıta ihtiyaç duyulmadığından uyku modunda ışık yanmıyordur.
Edit: Şimdi hatırladım uyku modunda iken birçok alet ile bilgisayarınızı uyandırabilirsiniz. Bunu işletim sisteminden ayarlayabiliyorsunuz bu aygıt bilgisayarı bekleme moduna girmesini engelleyebilsin, bu aygıt bilgisayarı bekleme modundan çıkartabilsin gibi seçenekler vardı şimdi hatırladım. İşletim sisteminde ethernet kartından pcyi uyandırma kapalı ise aygıtı beslemiyordur o yüzden uyku modunda iken ışık kapalıdır.
yaw hoca uyku moduna aldığım zaman hem fareye tıklamayla hemde klavyede herhangi bir tuşa basmamla bile açılıyor ve kaldığım yerden devam ediyom. bu mesajı yazarken bile bi kısmını yazdım uyku moduna aldım yine açtım kaldığım yerden yazmaya devam ettim. aslında çok fena işe yarar bişey ama dediğim gibi elektrik harcama mevzuusu nasıl bilen biri yokmu yaa?
-
Ok. Stand by konumundaki her alet elektrik israf eder.
-
öyle sistemin açık hali gibi harala gürele elektrik harcamaz hocam.. tv yi kapattığımız zaman bi ışık yanar hani.. o ne kadar harcıyorsa o da o kadar elektrik harcıyordur
-
Aylık harcadığı 2 tl'yi geçmez hacı
-
tamam hocalar o zaman uyku moduna alalım bu sefer zamandan yana kazancımız olur. çünkü hemen açılıyor ve bıraktığım haliyle devam ediyor bi daha bi daha tekrardan mesela; tbt sayfasını açmasını gerek kalmıyor, mailler, diğer takip ettiğimiz siteleri açmaya uğraşmayız. gerçi bunu chrome halletmiş açarken hangi sayfaların açılacağını ayarlayabiliyoz
-
sehir disina cikmadigim surece son 10 senedir hic kapatmadim, hep uyku modunda.. kapatmak gibi bir aliskanligim yok, bir sorun yasamadim henuz..