Uzak..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Erkek

Hiç bir kent bu denli acı gelmedi bana,yakmadı içimi,sen deyince İstanbul değil ama İstanbul denince sen geliyordun aklıma.Kristal kuleye hapis mahkum gibi bir yüz canlanırdı belleğimde,kanlı canlı değil ama sen olan bir yüz,unutmaktan öte,sevmekten uzak.

Hangi kent sardı beni bu denli tuzak ve ayaz,,hiç bir denizin tuzu bu denli yakmadı yüzümü,ayazı kırbaç gibi inmedi yüzüme.Oysa denizin çocuklarından biriyim ben,geçtiğim hiç bir deniz bu denli iterken bu denli sarmalamadı beni.Hatırla,yine bir limanın kıyısında söyledin benim sana söyleyemediğim sevdamı bana bin bir zorlukla.Olmazları olur,uzakları yakın etti bana bu sevilmek.

Cümbüşü,belası bir yana,sevmenin bir türlüsünü daha gördüm aynamda,bir insana aşık olurken bir şehre de sevdalanabiliyormuş insan,seline kapılıp akabiliyormuş.Sevmeyi unutan,vazgeçmeyi bilmeyen bizler çanlarını çaldık bu şehrin,sesini,çağrısını duyduk ve esiri olduk gönüllüce.Oysa bir sevda getirdi beni bu şehre,bir sevda ayırdı bu şehirden,sevmenin nefretin karşılığı olduğunu bilmeden.

Kim bilir neresiydi,geçip gittiğim o memleketlerden biri,ismin dilimde,sözün hecem olmuş,zor gelen yol değil,kavuşmak var ucunda,sen varsın,sadece ayrıklığın beter yüzü.Uzaklardan gelen mektuplar,seni bana beni sana anlatan,şimdi hepsi birer yalan;yaşanıp eksilmiş onca günün anısına dikili kağıttan anıtlar.Neler yazdım sana,neler anlattım mektuplarda ve kaç zaman bekledim parmaklarından kağıda akan dokunuşlarını.

Senden uzakta yaşanan kavgalar,gülüşler,kar ve uzun,uykusuz geceler.Hepsinin ötesinde bir söz gizliydi her mektubun saklısında.Ne sevmeyi ne unutmayı bilen ben,sevilmenin layığı,uzakta bir sisli kale;sen.

Hani bir İstanbul gibi sevmiştim seni,uzak bir yolun yolcusu bilmeyip duyduğun yollardan gelir gibi,unutulmuşluğun acısını tazeleyen o günde yanyanalığımızın tortusunu beraber içtik,hatırla.

Şimdi ayrılık yol bize.

By Esrardede..

Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    bu kdar cümbüşün içinde güzel bir yazı yazmışsın

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    hacı bu yazıyı başka bir yerde yayınlamada birgün sevgilim olursa bu yazının izmir versiyonunu yazıp ona veririm gerçi verilcek bişe değil ama maksat bişiler yazabiliyom sansın:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    Senden uzakta yaşanan kavgalar,gülüşler,kar ve uzun,uykusuz geceler.Hepsinin ötesinde bir söz gizliydi her mektubun saklısında.

:( harbi acıttı bu söz kalbimi ..

her an kalbimde olsanda aslında çok uzaktasın bana
    yalnızlığımı paylaşıyorum yine dört duvarla ayışığında
    mektuplarındaki güzel sözler geliyor aklıma
    ve tek bir göz yaşı akıyor sevdamıza
    oda senin güzel yeşil gözlerinin hatrına ..

neyse aq daraldım yazamıyorum.. :(((

:|
Toplam Hit: 1142 Toplam Mesaj: 4