Uzakan Eğitim ?
-
Arkadaşlar Uzaktan eğitiim programlarına müracat etcek varmı aranızda bu konuda tecrübeli bir arkadaş ta olar. KARMA eğitimle normal uzaktan eğitim faklı birinde%30 ders zorunluluğu var. bazı üniversitelerde diplomada U.Eğitim prog. mezun d,ye yazmıyor bunlar hangi üniversitler. YGS den sınava girmiş 1 kişi sadee tablo 3 A danmı tercih yapabilir!!! Uzaktan Eğitim için.
NOT : Araştırma yapamıyorum fazla iş güç derken valla yaw :S
-
hangi programı okumayı planlıyorsun ona göre her türlü sorunu sorabilirsin ..
karma eğitim derken herhalde örgün eğitimi kastettin .. uzaktan eğitimde devam zorunluluğu yok , derslere internet üzerinden katılıyorsun,katılamadığın durumlarda ders kayıtlarına üniversitenin belirlediği portaldan erişim sağlama imkanın oluyor.
bazı üniversitelerde vizeler internet üzerinden yapılıyor finaller için üniversiteye gelmen gerekiyor.böyle durumlarda vize puanın %20 gibi etkiliyor notunu ..
uzaktan eğitim lisans programları da açıldı sakaryada istanbul da var.. onlar için lys puanı isterler. fakat ygs ile yalnızca önlisans programlarına yerleşebilirsin ..
diplomanda 'uzaktan eğitim' ibaresi yazmaz ama gazi üniversitesi 'uzaktan eğitim myo' olarak bir yüksekokul ismi koyduğundan dolayı oradan alacağın diplomada yazar ..
tabloda zaten üniversitesinin ve prgramların kontenjanlarına ulaşabilirsin ..
öğrenmek istediklerini sorabilirsin hocam ...
-
hocam sınava gierken kimse söylemedi bin tane adama sordum LYS ye girmene gerek yok dediler amk yaş saten olmuş kaç bi dahamı sınava giriyim :S o önemli değilde 2 yıllıkta olur sonra 4 yıllığa geçiş yaparım tabloda bazı bölümlerde mesela İstanbul üniversitesi Dı ticaret bölümü yanında - - - kontanjan böyle gözüküyor kaç kişi alıcağı belli değil. ben kesin 1 bölüme girmem lazım yoksa mıştım demektir çünkü üniversitesi diplomasına ihtiyacım var
-
istanbul üniversitesi uzaktan eğitimi geçen yıl açtı diye biliyorum zaten .. 2012 de ilk mezunlarını falan verir.. dış ticarette muhtemelen yeni açılmıştır ..
hocam bu açık öğretim gibi değil onu baştan söyleyeyim ücret bakımından da yıllık en azından 1500 -2000 lirayı gözden çıkart.. ayrıca özel üniversitelerin önlisasn uzaktan eğitimleri var mesela maltepe üniversitresi sanırım 3000 liraydı yıllık ..
sen 2011 kılavuzundan tercih listesi çıkar.. nereleri tercih etmeyi planladığına bakıp ona göre bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim ..
-
hacı bende 1-2 sene sonra uzaktan eğitim bilgisayar mühendisliğine gitmeyi planlıyorum. ahmet yesevi ile sakaryada var sanırım. başka bildiğin yada tavsiye edebileceğin okul varmı? bizim zamanımız gibi değil artık sınavla. ben öss-öys zamanından kalmayım :) ondan şimdiki kısaltmaları anlamıyorum. normal üniversite sınavınamı girmem lazım yine?
-
Eğitim Süresi: 100 saat
Ücret:
Başlangıç Tarihi: 12 Eylül 2011maltepe üniversitesi bak bu 3000 lira önemli deel am o kadar çıkardım gözden napiim
ayrıca bir soru daha ben sadece YGS ye girdim LYS sınavlarına girmedim bu bölüme yazılabilirim sonra Dikey geçiş yapıcam hani onuda geçtim hocam klavuzda doğru dürüst bölümlerde yok amk yaaw 2 yıllıkta olsa :|
işte internete şimdilik iş yeirnden girebiliyorum oda yoğunluktan bak işte halime sorcam sorular bile aklıma gelmiyor....
-
@hayaletkurt
sakarya üniversitesinde öğrenim gören bir arkadaş bahsetmişti haftanın belirli günlerinde üniversitede derslere katılman gerekiyor (sanırım haftada 3 gün) ücreti de 4bin lira civarında senelik .. şöyle bir durum da var , puanı normal mühendisliklerle aşağı yukarı aynı ..bilgisayar mühendisliği uzaktan bitirmek zorlayabilir örgün öğretime gitmek daha iyi bence ..sınav / puan sistemine takılma sıralama önemli .. kılavuzda gideceğin yerler kaç binlerle öğrenci alıyor ona bak .
@ArmadA
o baktığın dış tic. sertifika programı dikkat et..eğer sadece diploma lazım dgs için diyorsan aöf ye kaydol , hiç bulaşma uzaktan eğitime falan .aöf de senede 2 sınav 1 bütünleme kafan rahat olur en azından ... cv hazırlayacam az buçuk renkli görünsün dersen üniversitelerin o tarz sertifika programı oluyor.İnternet üzerinden katılırsın alırsın.
uzaktan eğitim bölümleri de belli az çok açılan adalet ,bilg. prog. işletme yönetimi,bankacılık vs ..
-
bigwave bunu yazdı:
-----------------------------
@hayaletkurt
sakarya üniversitesinde öğrenim gören bir arkadaş bahsetmişti haftanın belirli günlerinde üniversitede derslere katılman gerekiyor (sanırım haftada 3 gün) ücreti de 4bin lira civarında senelik .. şöyle bir durum da var , puanı normal mühendisliklerle aşağı yukarı aynı ..bilgisayar mühendisliği uzaktan bitirmek zorlayabilir örgün öğretime gitmek daha iyi bence ..sınav / puan sistemine takılma sıralama önemli .. kılavuzda gideceğin yerler kaç binlerle öğrenci alıyor ona bak .
@ArmadA
o baktığın dış tic. sertifika programı dikkat et..eğer sadece diploma lazım dgs için diyorsan aöf ye kaydol , hiç bulaşma uzaktan eğitime falan .aöf de senede 2 sınav 1 bütünleme kafan rahat olur en azından ... cv hazırlayacam az buçuk renkli görünsün dersen üniversitelerin o tarz sertifika programı oluyor.İnternet üzerinden katılırsın alırsın.
uzaktan eğitim bölümleri de belli az çok açılan adalet ,bilg. prog. işletme yönetimi,bankacılık vs ..
-----------------------------kardeşim benim yaşıma gelip, iş güç sahibi olup, evli çoluk çocuklu biri için dediğin imkansız :) mecburen uzaktan eğitim yapmalıyım. dersler dert değil. bilg. mühendisi arkadaşlar yardımcı olacak. ondan problemim yokda bakalım. hangi okula gitcem onu araştırıyom.