Uzaktan Eğitim Hakkında ...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

öncelikle : 

Sakarya Üniversitesi 'nin uzaktan eğitim lisans programı için hazırladığı proje YÖK tarafından onaylandı. 2009-2010 eğitim - öğretim yılında başlamak üzere projeyi onaya sunduklarını belirten Sakarya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, programların hazırlıklarının tamam olması nedeniyle, 2008-2009 yılı için ek kontenjan ile de öğrenci alabileceklerini duyurdu.

Böylece Türkiye'de bir ilk olarak SAÜ'de:
    Bilgisayar Mühendisliği
    Endüstri Mühendisliği
    İnsan Kaynakları Yönetimi

lisans programları internet destekli olarak açılmış ve 2008-2009 öğretim yılında ek kontenjan ile bu bölümlere 50'şer kişilik öğrenci alınacaktır. Öğrenci alımları ile bilgiler Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) sitesinden açıklanacaktır. 

Programda derslerin herbiri, yaklaşık olarak %70 oranında internet üzerinden, %30 oranında ise sınıf ortamında olacak şekilde, karma bir eğitim modeli ile takip edilecektir.

bu uzaktan eğitime nasıl gidilir kaç puanla gidilir ? su an geç kaldık tamam ama seneye gitmek için ne yapmak lazımdır ? burayı bitirince bilgisayar mühendisi olunurmu ? burada okuyan bir arkadaşımız varsa bize dersler vs vs.. hakkında detaylı bilgi verebilirmi?

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

..ülkede yeni yeni kullanılmaya başlayan bir sistem..kaç puanla yaparlar nasıl alırlar fazla bilgi sahibi değilim fakat

dersler internet ortamında sınavlar,kampuste yapılır bazı bölümler arasınavları net üzerinden yaparlar.

önlisans programlarında özel üniveriteyi seçersen yıllık 3 000 lira gibi bi para tahsil ederler

yine önlisans devlet üniversitelerinden birini seçersen(zaten bu hizmeti 5-6 ünv. veriyor) yaklaşık olarak 1500-2000 lirayı

gözden çıkarman lazım..

lisans programlarında fiyat artabilir.Her üniversitenin kendi ücret tablosu vardır.Sakarya üniversitesinde farklı bir uygulama

var bilgisayar mühendisliğinde..3 gün örgün(yani kampüste) 4 gün internette dersler verilir.Ayrıca kamu yönetimi bölümü

de açıldı diye biliyorum...

Ahmet Yesevi'de ise sadece sınavlar için ankara'daki kampuse gitmen gerekir.Alacağın diplomalarda uzaktan eğitim ibaresi

almaz.Ayrıca öğrenim gördüğün süre zarfında biryerlerde çalışırsan (işinle ilgili) iş tecruben de olacağı için iş sorunun

olmayacağı kanaatindeyim..

Uzaktan eğitim derslerinin nasıl işleneceği konusunda fikir oluşturması açısından maltepe üniversitesinin derslerinden bir

örnek dersin videosu var..incele bak

http://emyo.maltepe.edu.tr/grafik_ve_animasyon_sanal_sinif.html

--sormak istediğin başka soru varsa ?

edit:dikey geçiş olanagı da var/ayrıca bu bölümlerden herhangibirisini okurken açık öğretimden ikinci üniversite kapsamında başka bölümler de okuyabilirsin..

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByFox
    ByFox's avatar
    Erkek
    uzaktan eğtim Bilgisayar mühendisligi türkiyede sadece sakarya üniversitesinde var.Ahmet yesevi üniversitesindede var  sınavlarını ankarada veya istanbulda oluyorsun ahmet yesevinin türkiyede  %50 denkligi var.Sakarya Üniversitesine gitmek için sayısal 2 den 280  almak lazım.bitirince normal mühendisgibi işini yapabiliyorsun :D Dikey geçiş den geçmede bu sene başlıyacakmış.Baya bir araştırma yapmıştım :) bu yazdıklarım sakarya üniversitesi Uzaktan eğtim bilgisayar mühendisigi için

Bla Bla Bla
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek
    ByFox bunu yazdı:
    -----------------------------
    uzaktan eğtim Bilgisayar mühendisligi türkiyede sadece sakarya üniversitesinde var.Ahmet yesevi üniversitesindede var  sınavlarını ankarada veya istanbulda oluyorsun ahmet yesevinin türkiyede  %50 denkligi var.Sakarya Üniversitesine gitmek için sayısal 2 den 280  almak lazım.bitirince normal mühendisgibi işini yapabiliyorsun :D Dikey geçiş den geçmede bu sene başlıyacakmış.Baya bir araştırma yapmıştım :) bu yazdıklarım sakarya üniversitesi Uzaktan eğtim bilgisayar mühendisigi için
    hatırlıyorum dgs mi öss mi? :)   ama senelik bilg. mühendisliğine 2500- 3000 lira alıyorlar en az.. hadi hep uzaktan olsa neyse..Kendi evinde kalırsın fln.. şöyle ki 3 gün örgün eğitim var yani sakaryada kalıcan yıllık en az bi öğrenci 4 000 lira harcıyor barınmak vs.

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

bigwave bunu yazdı:

yazmıyormu harbiden uzaktan eğitim diye diplomalarda? 

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

bu ahmet yesevi için kaç puan gerekir bilgisi olan varmı?

birde lisans ile yüksek lisansın farkı ne ?  

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
Toplam Hit: 1506 Toplam Mesaj: 6