Uzaktan Kontrol Edilebilen Ev
-
selam.. arkadaşlar bugün gazetede okudum. 500 dolara evler akıllanacakmış :) bu iş evin köşesine bucağına kamera bağlayarak yapılacak ve internetten istenirse kamera görüntüleri alınabilecek.. hatta cepe ileti gelebilecekmiş kapı vs. açıldığında
bu sistem nasıl işliyor bilemiyorumda ben bi kemara takıp işyerimi evimden internetten izlemek istiyorum bu nasıl olur?
-
PoLiZei bunu yazdı:
-----------------------------
selam.. arkadaşlar bugün gazetede okudum. 500 dolara evler akıllanacakmış :) bu iş evin köşesine bucağına kamera bağlayarak yapılacak ve internetten istenirse kamera görüntüleri alınabilecek.. hatta cepe ileti gelebilecekmiş kapı vs. açıldığında
bu sistem nasıl işliyor bilemiyorumda ben bi kemara takıp işyerimi evimden internetten izlemek istiyorum bu nasıl olur?
-----------------------------webcam ile bu i,şi kolayca yaparsın.
internetten tv yayını yap diye google da araştır.
aygıt olarak web cam gçster. Eve git tv nin verdiği adresi tıkla canlı canlı izle.
ya da bağlantım çok çok iyi diyorsan işyerinde webcam ı aç teamwiewer ile bağlantı kur pc üzerinden webcamına bak.
-
Bir eve yapmistim bu tesisattan. Sensorleri kapi ve pencerelere yerlestiriyorsun, herhangi bir acilma oldugunda merkez uniteye sinyal gonderiyor, ve ayrica kameralari da istediginiz noktalara yerlestiriyorsunuz, onlardan da olan biteni kayit ettiriyorsunuz, Ayrica PIR detektorlerde kablosuz olarak alarm merkezine ekleniyor... Alarm merkezi uzaktan kumanda ve telefon yardimi ile aktif - pasif edilebiliyor, video kayitlari internet uzerinden izlenebiliyor...
Kisacasi buyuk bahceli evler icin olmasi gereken bir sey...
-
PoLiZei bunu yazdı:
-----------------------------selam.. arkadaşlar bugün gazetede okudum. 500 dolara evler akıllanacakmış :) bu iş evin köşesine bucağına kamera bağlayarak yapılacak ve internetten istenirse kamera görüntüleri alınabilecek.. hatta cepe ileti gelebilecekmiş kapı vs. açıldığında
-----------------------------
cuzii bir ücrete yapabilirim, hatta kombini bile istediğin ısıya ayarlar sen eve gelmeden. ışıklarını açar kapatır tv kanalını değiştirir hatta ve hattta yatagını bile istediğin ısıya getiririm. Ama tabiki herşeyin bi karşılığı mutlaka var ilgilenirsen pmle. Güvenlik ve lüks adına herseyi yaparız ;} -
Ben internette güvenlik kameralarını araştırırken uygun bir fiyata 4 kamera + kaydedicisini almıştım.
Gerekli montajları ve kablolamaları yaptıktan sonra cihazın ethernetine interneti verip daha sonra onu evimdeki bilgisayardan takibini yapmıştım.
Görüldüğü kadar zor birşey değil..
Ayrıca akıllı ev otomasyonlarıda çok güzel oluyor. Benim evimde yok ama odamda mevcut (: