Uzaktan Kumanda
-
Arkadaşlar merhaba bana uzaktan kumanda lazım daha doğrusu bilgisayar üzerinden kontrol edebileceğim tahmini mesafa 2 ile 5 km arasındaki mesafeye hükmedebilen bir kumanda veya altarnatifleri ilginize tşk.!!!
-
ne kumanda edeceksin arkadaşım soru tam olmamışda.
ben yaşadığım gördüğüm bir örnekle anlatayım eğer sana uyarsa yapabilirsin.
elimizde bir pc lpt portu ola, gerekli kumanda devres, kumandalı oyuncak araba, kablosuz kamera ve alıcısı, bilgisayarda tv kartı
bunlarla meslek lisesinde fuarda bilgisayardan tv kartı ve kamera vasıtasıyla görüntü aldık
daha sonra VBasic ile kod falan yazarak (elektronikhobi.com'dan çalarak) arabayı kontrol ettik
yalnız öyle 2 veya 5 km değil en fazla 100 mt diyim ben sana
bunlar artırılabilir tabi ama ne kadar bilemem uzmanına sormak gerek, ama yukardaki düzenek çalışıyor gözümle gördüm elimle dokundum
istersen programlarını, şemalarını buraya ekleyebilirim -
uçak için veya buna benzer birşeyler için derinliğe giremem ne demek istediğimi biraz anlayın yani hava kontrolu........
-
uçak şeyi istiyorsan Rena abüyle bi görüş derim...
-
o kim nasıl ulaşacam
-
normal bi rf kumanda yap geç.5 km bile gider.
(ayrıntıya giremem) :D :D pc ile yapcam diye de kasma 4 tane buton koyup bi mikrodenetleyici ile yapabilirken ne gerek war pc ile yapmaya)
-
o iş yaş 2.4 ghz atmosferden yansıyan bişi lazım 5 kmlik mesafe için...
bizdeki model kumandaları için bile 5 kmyi tam söyleyemem
http://2.4gigahertz.com/systems/futk6900.html bu alet iletir...
Fakat türkiyede telsiz kanunlarına göre getirimi götürümü kullanımı yasaktır...
Yurt dışına devamlı gidip gelen malatyalı bi eleman var onun sayesinde kacak getirte biliyoruz istersen bilgilerini veririm...
-
istiyorum -ayrıca:amele_2 bu cevap sana benim yapmak istediğim model 4 buton unun sadece yönlerini belirler peki bana termal kamera,bombaları,lazeri,hız,enerji kontrol edecek butonları neyle sağlayacam tek bir medel için değil çoklu modele kullanacam